Bjud in till sommarfest!

Det finns alltid något att fira med en härlig sommarfest – bjud in och bjud till.

Sommarfesternas tid är nu. Samla vännerna och duka upp under äppelträden i trädgården eller på innergården. Fram med grillen eller pizzaugnen och mys till det med ljusslingor, fina dukar och sköna plädar.

Lys upp

Skapa en festlig och inbjudande atmosfär. Finns det träd, höga buskar, eller staket? Toppen! Det gör det lättare att hänga upp solcellsbelysning och ljusslingor. Blir extra mysigt och gör att festen kan fortsätta även när det blivit mörkt.  

Ät gott

Knytkalas är en smidig lösning, eller hur? Tillsammans fixar ni en festlig och god sommarbuffé. Att grilla är enkelt men stå inte vid grillen själv hela kvällen. Ta hjälp av några gäster eller dela upp er i olika matlag. Eller varför inte baka pizza? Duka upp mängder med goda tillbehör så kan alla få göra sin egen favorit!

Krydda loss

Vad sägs om färska kryddor på borden? De är inte bara fina att dekorera med och doftar gott utan även goda. Inte dumt alls att nypa av några basilikablad till pizzan, strössla persilja över potatisen eller ge de grillade lammracksen lite rosmarinkärlek.

Kallt i glasen

Om sommaren är varm vill vi svalka oss med kylda drycker såklart. Fyll zinkbaljor, stora krukor och kanske till och med en skottkärra med is – eller investera i en drinkkyl. Kanske två?

Fint med porslin

Papperstallrikar och plastmuggar? Nja… Duka hellre med porslin, riktiga glas och vanliga bestick. Har du inte så det räcker går det säkert att låna av någon eller några.

Duka fint och dekorera med känsla. Gärna med inslag av blommor och växter från trädgården. Och många ljuslyktor!

Lite värme

Varma sommarnätter förekommer, men de är ganska lätträknade här i Sverige. Ladda upp med många plädar som gästerna kan vira in sig i när solen har gått ner och det börjar bli lite kyligt. En terrassvärmare gör susen och hur mysigt är det inte med några värmande små brasor?!

Klappat och klart

Välj stolar och bord som du snabbt kan plocka fram och ta bort. Klappstolar och hopfällbara bord funkar fint och tar inte mycket plats när de ska förvaras.

Spela spel

Ni äter, pratar, skrattar och vem vet – det kanske blir dans? Glöm inte bort lekar och spel som brukar uppskattas av många. Inte minst av barnen! Vad sägs om tipspromenad, boule, krocket, kubb eller kanske en femkamp?

Musik såklart!

Gör några spellistor, ställ ut en bra högtalare och festen är igång – eller tar fart på riktigt. Livemusik? Du kanske kan spela själv eller känner någon som kan? Med en trubadur eller ett band på plats lär det bli fart på såväl sånglärkor som danssugna.

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.