Belysning

427 produkter
 • 30% rabatt
  Hedvig
  2 varianter
  Hedvig
  Taklampa, H29 Ø53 cm
  837:-
  1.195:-
 • Nytt lägre pris
  Ted
  2 varianter
  Ted
  Golvlampa
  899:-
 • 30% rabatt
  Faras
  Faras
  Taklampa, B94 H74 cm
  1.537:-
  2.195:-
 • Haga
  2 varianter
  Haga
  Taklampa, H29 Ø40 cm
  SE PRISET
  199:-
 • Tina
  2 varianter
  Tina
  Bordslampa
  199:-
 • 30% rabatt
  Tross
  2 varianter
  NYHET
  Tross
  Taklampa, H38 Ø60 cm
  1.747:-
  2.495:-
 • Daria
  2 varianter
  Daria
  Bordslampa
  SE PRISET
  149:-
 • Dina
  2 varianter
  Dina
  Fönsterlampa
  SE PRISET
  179:-
 • 30% rabatt
  Billie
  Billie
  Taklampa, H15 Ø80 cm
  699:-
  999:-
 • 30% rabatt
  Edward
  2 varianter
  Edward
  Taklampa, H25 Ø40 cm
  559:-
  799:-
 • 30% rabatt
  Kira
  Kira
  Taklampa, H25 Ø40 cm
  699:-
  999:-
 • 30% rabatt
  Garbo
  NYHET
  Garbo
  Taklampa, H15 Ø53 cm
  1.747:-
  2.495:-
 • 30% rabatt
  Hedvig
  2 varianter
  Hedvig
  Bordslampa
  419:-
  599:-
 • 30% rabatt
  Jody
  Jody
  Taklampa, H40 Ø44 cm
  1.397:-
  1.995:-
 • 30% rabatt
  Maro
  2 varianter
  Maro
  Taklampa, H43 Ø41 cm
  837:-
  1.195:-
 • 30% rabatt
  Rakel
  Rakel
  Taklampa, H20 Ø50 cm
  279:-
  399:-
 • 30% rabatt
  Signe
  2 varianter
  Signe
  Taklampa, H55 Ø55 cm
  1.257:-
  1.795:-
 • 30% rabatt
  Runde
  NYHET
  Runde
  Lampskärm, H32 Ø47 cm
  419:-
  599:-
 • 30% rabatt
  Maki
  Maki
  Lampskärm, Ø43 H54 cm
  265:-
  379:-
 • 30% rabatt
  Sani
  NYHET
  Sani
  Lampskärm, Ø44,5 H42,5 cm
  265:-
  379:-
 • 30% rabatt
  Yuni
  Yuni
  Lampskärm, Ø60 H23 cm
  265:-
  379:-
 • 30% rabatt
  Vienda
  2 varianter
  Vienda
  Taklampa, L67 H20 cm
  1.607:-
  2.295:-
 • 30% rabatt
  Pleat
  Pleat
  Taklampa, L115 H23 cm
  1.537:-
  2.195:-
  (1.317:-)
 • 30% rabatt
  Marta
  2 varianter
  Marta
  Taklampa, H39 Ø40 cm
  1.047:-
  1.495:-
Visar 24 av 427 produkter

Belysning för alla rum i hemmet

Belysningen är det som sätter tonen för hemmet och något du lätt kan variera för att skapa förändring eller olika känsla beroende på säsong. Hos Mio hittar du all belysning du behöver - från moderna skrivbordslampor till sänglampor som sprider mysigt ljus i sovrummet eller en pendellampa till köksbordet. Hitta lampor som passar ditt hem bland våra många vägglampor, bordslampor, golvlampor och fönsterlampori olika stilar. Vi har även ett stort urval av olika slags taklampor såsom plafonder, pendlar och spotlights.

Välj mellan lampor i glas, keramik, bambu, metall, med detaljer av mässing eller återvunnet papper. Våra lampor finns i många färger så att du kan hitta den stil som passar ditt hem - vita, svarta, mässingsfärgade, blåa, gröna, röda, bärnstensfärgade eller lampor med rökfärgat glas.

Planera din belysning

belysning: Allmänbelysning, funktionsbelysning och stämningsbelysning Allmänbelysningens uppgift är att sprida ett mjukt och klart ljus över hela rummet. Oftast är det en taklampa, en pendellampa, en plafond eller spotlights som gör detta bäst. Funktionsbelysningen lyser upp ett mindre område och hjälper dig att fokusera när du till exempel arbetar, läser eller gör något annat som kräver att du ser extra tydligt. Stämningsbelysningen är till för att ge ett mjukt ljus som ger en inbjudande känsla i rummet. Ett bra sätt att skapa stämningsbelysning är att placera ut mindre lampor i rummet. Små lampor fungerar utmärkt på hallbord, i en bokhylla eller i fönster. Har du en lampa med ett behagligt sken placerad på tv-bänken blir inte skenet lika starkt från tv:n och dina ögon blir då heller inte lika ansträngda. I de rum där du tillbringar mycket tid för olika aktiviteter, behöver du ha flera olika slags belysning. Beroende på vad du för tillfället sysslar med kan det vara bra att ändra temperaturen på belysningen. Om du vill arbeta eller läsa passar ett kallare vitt ljus som hjälper ögonen, men när du vill slappna av är en varmare vit nyans bättre för ögonen och hjärnan. En tumregel är att om du vill få mer energi ska du välja en starkare belysning och vill du istället slappna av - dimma ner ljuset. Starkare ljus i en kall temperatur väcker hjärnan, vilket passar perfekt under arbetstid eller för att vakna till på morgonen. Växla till ett lägre, varmare ljus för att börja varva ned och få en mysig stämning på kvällen. Med Smarta Hem får du möjligheten att styra färgtemperaturen direkt i mobilen.

Taklampor

När man väljer belysning, börjar man oftast med att hitta en taklampa. Oavsett om det gäller sovrum, kök eller vardagsrum så är allmänbelysning viktigt. En pendellampa - eller flera stycken - kan passa över ett bord. I vårt stora utbud finns lampor i olika material som glas, metall och trä. Du kan också välja på många färger, som svart, vit, blå, grön, grå eller färgerna guld och mässing.

Plafonder och spotlights

En takplafond är ett bra val till allmänbelysning när man inte vill göra av med så mycket av takhöjden. En plafond monteras nära taket medan en pendellampa hänger ner från taket. Vill man se till att plafonden tar så lite plats som möjligt, är det bra att välja en med LED-armatur som tar mindre plats än en traditionell plafond. Välj en dimbar plafond för att kunna välja mellan full styrka och mer stämningsfull belysning.

En del plafonder har spotlights, vilket är ett utmärkt sätt att sprida ljus i hela rummet eller att fokusera det genom att rikta enskilda spotlights mot speciella föremål eller ytor.

Golvlampor

Ett bra komplement till takbelysning och mindre punktbelysning är golvlampor. De kan både fungera som läslampa vid soffan som ger fokus och skärpa, men de kan också vara stämningsskapande mysbelysning. Hos oss finns golvlampor i många utföranden och stilar. Välj mellan naturmaterial, metall eller glas och hitta din favorit bland många färger såsom svart, mässing, vit eller silver.

Bordslampor

Hos Mio hittar du många bordslampor som tack vare elegant och nätt design, passar såväl i fönster som på sängbord. Det gör att du kan variera hemma genom att byta plats på några bordslampor och få en helt annan känsla. Fönsterlampor är något annat som kan höja mysfaktorn hemma. Använder du en timer till en liten bordslampa i ett fönster, och ställer in den på att tändas strax innan du kommer hem kan du välkomnas av ett ljus i fönstret.

Har du ett hemmakontor eller en arbetsplats hemma vet du vilken stor skillnad rätt skrivbordslampa kan göra. Med den känns skrivbordet inbjudande och du får mer gjort när du arbetar i rätt belysning.

Det finns många olika stilar när det kommer till bordslampor. Svårt att välja mellan lampor i glas, metall eller kanske med flätade detaljer? Det finns ingenting rätt och fel. När du kompletterar hemmet med dessa mindre ljuspunkter - se till att välja lampor som ger dig glädje varje dag!

Pricket över i:et

När du har en bra allmänbelysning på plats och dessutom lampor som ger både stämning och arbetsbelysning kan du lägga till några ljuspunkter som adderar det där lilla extra och förhöjer rummets atmosfär. En spotlight, en led list eller en ljusslinga kan vara det där som lyfter rummets belysning till nästa nivå.

Vägglampor

En stilren vägglampa kan vara den optimala läslampan. Vägglampor med en justerbar arm som kan dras ut som ett dragspel är praktiska och snygga. De kan passa perfekt både vid sängen och soffan.

Vissa vägglampor är lampetter som kan skapa en levande vägg hemma. Hos Mio hittar du en mängd olika vägglampor och lampetter, med eller utan speglar. Spegelglaset hjälper till att sprida skenet i rummet och skapa vackra reflektioner. Den dolda ljuskällan avger ett indirekt ljus som passar perfekt för de rum där du vill ha en mer harmonisk ljusspridning. Vissa lampetter är vackrast ensamma medan andra passar bra i par eller grupp.

Variera - med lampskärmar, lampfötter och ljuskällor

Ett enkelt sätt att förnya lamporna hemma är att byta ut glödlampor, lampskärmar eller lampsladdar. Detta är ett hållbart och kul sätt att förnya och inreda sitt hem på. En gammal kökslampa kan lätt kännas som ny med en ny färgglad sladd och någon av dina fönsterlampor kan byta utseende med annan lampfot i keramik, metall, trä eller cement.

Ett annat sätt att variera är att göra lampan dimbar, för att enkelt kunna justera ljussättningen efter eget tycke och smak. Har du inte redan sett till att ha LED-lampor överallt, kan ett byte göra att du sparar en hel del el. Hur mycket el man sparar på byta till LED-lampor beror lite på vad du har använt för ljuskällor innan men jämfört med en glödlampa är skillnaden stor. En LED-lampa kan nämligen hålla upp till 15 gånger längre än en glödlampa och drar i genomsnitt 80 procent mindre el.

Utebelysning

Det är inte bara inomhus som belysning kan göra underverk. Utebelysning ger dig möjlighet att skapa både vackra och trygga miljöer i din trädgård, på balkongen, fasaden eller uteplatsen.

Dekorera trädgården, altanen eller balkongen med ljusslingor som lyser upp och skapar skön stämning. Markera entréer och dörrar med en fasadbelysning och skapa ett levande landskap i trädgården med pollare, trädgårdslyktor och belysning i marken.

Med belysning i marknivå kan du lysa upp och lyfta fram dina rabatter och låt trädgården leva även under dygnets mörka timmar. Uterummet kan få den rätta känslan med lyktor, dekorationsbelysning, ljusslingor och golvlampor.