Belysning

431 produkter
 • -25%
  Abra
  NYHET
  Abra
  Taklampa, H30 Ø65 cm
  1.496:-
  1.995:-
 • Anora
  NYHET
  Anora
  Bordslampa, H29 Ø18 cm
  799:-
 • Kampanj -25%
  Siv
  Siv
  Golvlampa, H150 Ø55 cm
  1.496:-
  1.995:-
 • Karro
  NYHET
  Karro
  Bordslampa, B15 H37,5 cm
  399:-
 • Kampanj -25%
  Tross
  2 varianter
  Tross
  Taklampa, H38 Ø60 cm
  1.871:-
  2.495:-
 • Samson
  NYHET
  Samson
  Taklampa, H40 Ø68 cm
  999:-
 • Kampanj -25%
  Neira
  Neira
  Taklampa, B45 H21 cm
  2.246:-
  2.995:-
 • Vienda
  5 varianter
  Vienda
  Bordslampa, H47,5 Ø19,5 cm
  699:-
 • Tross
  2 varianter
  NYHET
  Tross
  Taklampskärm, B 63,5, H24
  1.195:-
 • Bombay
  2 varianter
  Bombay
  Bordslampa, H49 Ø29 cm
  799:-
 • Maui
  3 varianter
  NYHET
  Maui
  Bordslampa, H42,5 Ø26 cm
  499:-
 • Valdemar
  2 varianter
  NYHET
  Valdemar
  Golvlampa, B23 H146 cm
  ALLTID LÅGT PRIS
  299:-
 • Kampanj -25%
  Travis
  Travis
  Taklampa, B42 H66 cm
  1.871:-
  2.495:-
  2.295:- tidigare lägsta pris
 • Cabo
  NYHET
  Cabo
  Taklampskärm, Ø40 H30 cm
  799:-
 • Max
  2 varianter
  Max
  Bordslampa, H38,5 Ø25 cm
  999:-
 • Kampanj -25%
  Eos
  5 varianter
  Eos
  Taklampskärm, Ø65 H40 cm
  1.946:-
  2.595:-
 • Samson
  NYHET
  Samson
  Taklampa, H30 Ø48 cm
  799:-
 • Billie
  2 varianter
  Billie
  Taklampa, H15 Ø80 cm
  999:-
 • Kampanj -25%
  Heaven
  Heaven
  Taklampa, H80 Ø117 cm
  1.871:-
  2.495:-
 • Otis
  4 varianter
  NYHET
  Otis
  Bordslampa, H18 Ø15 cm
  299:-
 • -25%
  Storm
  G
  4 varianter
  Storm
  Golvlampa, B22 H140 cm
  1.271:-
  1.695:-
  1.495:- tidigare lägsta pris
 • Vincent
  2 varianter
  Vincent
  Bordslampa, H31 Ø23 cm
  299:-
 • Vincent
  Vincent
  Bordslampa, H38 Ø32 cm
  499:-
 • Tropez
  Tropez
  Taklampa, B82 H10 cm
  1.495:-
Visar 24 av 431 produkter

Belysning för alla rum i hemmet

Belysningen är det som sätter tonen för hemmet och något du lätt kan variera för att skapa förändring eller olika känsla beroende på säsong. Hos Mio hittar du all belysning du behöver - från moderna skrivbordslampor till sänglampor som sprider mysigt ljus i sovrummet eller en pendellampa till köksbordet. Hitta lampor som passar ditt hem bland våra många vägglampor, bordslampor, golvlampor och fönsterlampori olika stilar. Vi har även ett stort urval av olika slags taklampor såsom plafonder, pendlar och spotlights.

Välj mellan lampor i glas, keramik, bambu, metall, med detaljer av mässing eller återvunnet papper. Våra lampor finns i många färger så att du kan hitta den stil som passar ditt hem - vita, svarta, mässingsfärgade, blåa, gröna, röda, bärnstensfärgade eller lampor med rökfärgat glas.

Planera din belysning

När du planerar hur du ska lysa upp ditt hem kan det vara bra att tänka på att få med tre olika slags belysning: Allmänbelysning, funktionsbelysning och stämningsbelysning

Allmänbelysningens uppgift är att sprida ett mjukt och klart ljus över hela rummet. Oftast är det en taklampa, en pendellampa, en plafond eller spotlights som gör detta bäst.

Funktionsbelysningen lyser upp ett mindre område och hjälper dig att fokusera när du till exempel arbetar, läser eller gör något annat som kräver att du ser extra tydligt.

Stämningsbelysningen är till för att ge ett mjukt ljus som ger en inbjudande känsla i rummet. Ett bra sätt att skapa stämningsbelysning är att placera ut mindre lampor i rummet. Små lampor fungerar utmärkt på hallbord, i en bokhylla eller i fönster. Har du en lampa med ett behagligt sken placerad på tv-bänken blir inte skenet lika starkt från tv:n och dina ögon blir då heller inte lika ansträngda.

I de rum där du tillbringar mycket tid för olika aktiviteter, behöver du ha flera olika slags belysning. Beroende på vad du för tillfället sysslar med kan det vara bra att ändra temperaturen på belysningen.

Om du vill arbeta eller läsa passar ett kallare vitt ljus som hjälper ögonen, men när du vill slappna av är en varmare vit nyans bättre för ögonen och hjärnan. En tumregel är att om du vill få mer energi ska du välja en starkare belysning och vill du istället slappna av - dimma ner ljuset. Starkare ljus i en kall temperatur väcker hjärnan, vilket passar perfekt under arbetstid eller för att vakna till på morgonen. Växla till ett lägre, varmare ljus för att börja varva ned och få en mysig stämning på kvällen.

Med Smarta Hem får du möjligheten att styra färgtemperaturen direkt i mobilen.

Taklampor

När man väljer belysning, börjar man oftast med att hitta en taklampa. Oavsett om det gäller sovrum, kök eller vardagsrum så är allmänbelysning viktigt. En pendellampa - eller flera stycken - kan passa över ett bord. I vårt stora utbud finns lampor i olika material som glas, metall och trä. Du kan också välja på många färger, som svart, vit, blå, grön, grå eller färgerna guld och mässing.

Plafonder och spotlights

En takplafond är ett bra val till allmänbelysning när man inte vill göra av med så mycket av takhöjden. En plafond monteras nära taket medan en pendellampa hänger ner från taket. Vill man se till att plafonden tar så lite plats som möjligt, är det bra att välja en med LED-armatur som tar mindre plats än en traditionell plafond. Välj en dimbar plafond för att kunna välja mellan full styrka och mer stämningsfull belysning.

En del plafonder har spotlights, vilket är ett utmärkt sätt att sprida ljus i hela rummet eller att fokusera det genom att rikta enskilda spotlights mot speciella föremål eller ytor.

Golvlampor

Ett bra komplement till takbelysning och mindre punktbelysning är golvlampor. De kan både fungera som läslampa vid soffan som ger fokus och skärpa, men de kan också vara stämningsskapande mysbelysning. Hos oss finns golvlampor i många utföranden och stilar. Välj mellan naturmaterial, metall eller glas och hitta din favorit bland många färger såsom svart, mässing, vit eller silver.

Bordslampor

Hos Mio hittar du många bordslampor som tack vare elegant och nätt design, passar såväl i fönster som på sängbord. Det gör att du kan variera hemma genom att byta plats på några bordslampor och få en helt annan känsla. Fönsterlampor är något annat som kan höja mysfaktorn hemma. Använder du en timer till en liten bordslampa i ett fönster, och ställer in den på att tändas strax innan du kommer hem kan du välkomnas av ett ljus i fönstret.

Har du ett hemmakontor eller en arbetsplats hemma vet du vilken stor skillnad rätt skrivbordslampa kan göra. Med den känns skrivbordet inbjudande och du får mer gjort när du arbetar i rätt belysning.

Det finns många olika stilar när det kommer till bordslampor. Svårt att välja mellan lampor i glas, metall eller kanske med flätade detaljer? Det finns ingenting rätt och fel. När du kompletterar hemmet med dessa mindre ljuspunkter - se till att välja lampor som ger dig glädje varje dag!

Pricket över i:et

När du har en bra allmänbelysning på plats och dessutom lampor som ger både stämning och arbetsbelysning kan du lägga till några ljuspunkter som adderar det där lilla extra och förhöjer rummets atmosfär. En spotlight, en led list eller en ljusslinga kan vara det där som lyfter rummets belysning till nästa nivå.

Vägglampor

En stilren vägglampa kan vara den optimala läslampan. Vägglampor med en justerbar arm som kan dras ut som ett dragspel är praktiska och snygga. De kan passa perfekt både vid sängen och soffan.

Vissa vägglampor är lampetter som kan skapa en levande vägg hemma. Hos Mio hittar du en mängd olika vägglampor och lampetter, med eller utan speglar. Spegelglaset hjälper till att sprida skenet i rummet och skapa vackra reflektioner. Den dolda ljuskällan avger ett indirekt ljus som passar perfekt för de rum där du vill ha en mer harmonisk ljusspridning. Vissa lampetter är vackrast ensamma medan andra passar bra i par eller grupp.

Variera - med lampskärmar, lampfötter och ljuskällor

Ett enkelt sätt att förnya lamporna hemma är att byta ut glödlampor, lampskärmar eller lampsladdar. Detta är ett hållbart och kul sätt att förnya och inreda sitt hem på. En gammal kökslampa kan lätt kännas som ny med en ny färgglad sladd och någon av dina fönsterlampor kan byta utseende med annan lampfot i keramik, metall, trä eller cement.

Ett annat sätt att variera är att göra lampan dimbar, för att enkelt kunna justera ljussättningen efter eget tycke och smak. Har du inte redan sett till att ha LED-lampor överallt, kan ett byte göra att du sparar en hel del el. Hur mycket el man sparar på byta till LED-lampor beror lite på vad du har använt för ljuskällor innan men jämfört med en glödlampa är skillnaden stor. En LED-lampa kan nämligen hålla upp till 15 gånger längre än en glödlampa och drar i genomsnitt 80 procent mindre el.

Utebelysning

Det är inte bara inomhus som belysning kan göra underverk. Utebelysning ger dig möjlighet att skapa både vackra och trygga miljöer i din trädgård, på balkongen, fasaden eller uteplatsen.

Dekorera trädgården, altanen eller balkongen med batteridrivna ljusslingor som lyser upp och skapar skön stämning. Markera entréer och dörrar med en fasadbelysning och skapa ett levande landskap i trädgården med pollare, trädgårdslyktor och belysning i marken.

Med belysning i marknivå kan du lysa upp och lyfta fram dina rabatter och låt trädgården leva även under dygnets mörka timmar. Uterummet kan få den rätta känslan med lyktor, dekorationsbelysning, ljusslingor och golvlampor.