Golvlampor för olika behov i hemmet

Gör lässtunden skönare med en lampa vid fåtöljen och få en mysigare filmkväll med stämningsbelysning intill soffan. Golvlampor är ett enkelt sätt att fixa punktbelysningen i hemmets alla rum.

Välj rätt golvlampa för dig

Golvlampor är ett bra komplement till takbelysning och mindre punktbelysning. De kan både fungera som läslampa vid soffan där de ger fokus och skärpa, men de kan också vara stämningsskapande mysbelysning.

Hos oss finns golvlampor i många utföranden och stilar. Välj mellan naturmaterial, metall eller glas och hitta din favorit bland många färger såsom svart, mässing, vit eller silver.

Om du har svårt att välja modell, så går det bra att kombinera flera olika, eftersom varje rum behöver ljus från olika vinklar och i olika höjder. Oavsett vilken stil du föredrar, finns mycket att välja på hos oss.

Välj på många olika modeller

När det kommer till golvlampor finns många stilar och modeller att välja på. Till exempel finns det golvlampor med flera ljuskällor som du kan välja att ha olika slags skärmar till. Dessutom kan de olika ljuskällorna tändas och släckas separat så att du kan styra om du bara vill ha ljus från en ställbar spot eller om du också vill ha belysning som lyser upp resten av rummet. Andra golvlampor kan vara raka, bågformade, eller ha en arm som du kan vinkla. Olika lampor ger olika belysning och känsla i rummet.

De raka, uppåtriktade lamporna kan sprida mycket ljus i hela rummet om du vill. Här kan du också välja att ha en dimbar ljuskälla för att kunna variera ljusstyrkan. Golvlampor med en arm du kan vinkla, fungerar bra som arbetsbelysning eftersom den riktar belysningen mot ett visst område så att du kan fokusera.

En lampa som har uppåt- eller nedåtriktat ljus passar ofta bra i ett hörn där ljuset kan reflekteras mot väggarna och spridas i hela rummet.