Hemleverans och montering

När du handlar på Mio, antingen i butik eller på webben, har du alltid flera leveransmöjligheter. Allt ifrån att du själv hämtar i butik till att vi levererar, bär in och monterar dina varor åt dig. Scrolla ner för att läsa mer om våra olika alternativ.

Hemleveranser är möjliga till adresser med farbar väg – även där begränsningar kan finnas (exempelvis till öar eller postboxar). Lokala avvikelser kan finnas angående dag eller tid för leverans. Kontakta din närmaste Mio-butik.

Avbokning

Bokad leverans måste avbokas minst 24h före utsatt tid - annars debiteras full kostnad för leveransen och ny leverans bokas till ordinarie pris.


Mio Drive-Thru 0:-

Hämta upp dina varor både i och utanför butik.

  • Hämta utanför din Mio-butik på angiven plats.
  • Leveranstid beror på varans tillgänglighet. Varor i lager kan hämtas inom två timmar. För beställningsvaror gäller angivet antal dagar vid beställning.

Bra att veta

  • Du får alltid ett sms som bekräftar när din vara är redo att hämtas.
  • I ditt sms finns en länk som leder dig till information för var och hur du hämtar din order.
  • Följ skyltning utanför butik för att komma till den plats där du hämtar din order.
  • Ange ditt ordernummer och visa legitimation när du hämtar din order. Bud visar bådas leg. Eventuellt kan du behöva uppge ditt fordons registreringsnummer.
  • Din beställning måste vara betald för att kunna levereras.
  • Kom ihåg att kontrollera din butiks öppettider.

Läs mer och hitta din butiks angivna leveransplats här.

*Alla priser här ovan avser zon 1. För mer information om våra zoner kontakta din butik. Lokala avvikelser kan finnas angående dag eller tid för leverans. Kontakta din närmaste Mio-butik. Vi ger dig ett fast pris oavsett hur stor leveransen är.

Exempel på prisalternativ:

  • Brons: Stockholm, Göteborg och Malmö från 695 kr. Övriga landet från 495 kr.
  • Silver: Stockholm, Göteborg och Malmö från 995 kr. Övriga landet från 795 kr.

Montering kan du numera smidigt även välja till vid köp online. Du väljer till detta när du genomför ditt köp i kassan.

Förbered ditt möbelköp

Vi på Mio vill att du ska trivas med ditt köp länge. För att göra ett lyckat köp så finns det några saker som kan vara bra att tänka på och som är extra viktiga när du beställt hemleverans med inbärning.

Måtten på möbeln

Våra möbleringsmått (längd, höjd och djup) hjälper dig att hitta rätt möbel för just ditt hem. Planera gärna hur den nya möbeln ska stå i rummet. Ett tips är att använda tejp och markera ut hur det skulle bli när du får din möbel på plats. På så sätt blir det också enklare att föreställa sig hur den blir hemma i ditt rum, och om man t.ex. vill ha en soffa med schäslong eller divan åt vänster eller höger.

Kan möbeln bäras in?

När du har bestämt dig för en möbel – mät hemma så att du verkligen får in din möbel genom dörrar och trapphus. Mät höjden och bredden på din dörrpost. Se gärna över vilken som är den bästa vägen att ta in möbeln i huset. Det brukar vara extra trångt i trappor och in och ut ur korridorer. Våra kollimått anger hur stor möbeln är i sin förpackning. Kunden ansvarar för att möbeln kan komma igenom dörrposter etc. Skulle det inte gå att leverera produkten står kunden för leveranskostnaden om ny leverans måste bokas och eventuell demontering. Vi avemballerar inte möbeln förrän den är på plats i rätt rum. Detta för att förhindra att det uppkommer några skador på din nya möbel. Om bostaden ligger i ett område med bom, ansvarar du som kund för eventuell bomnyckel som behövs för att leveransen skall kunna utföras.

Hemleverans med inbärning

Om du har beställt hemleverans med inbärning så är det bra att göra några förberedelser. Av säkerhetsskäl använder vi skyddsskor vid inbärning så skydda ditt golv med lämpligt material. Flytta undan saker och frigör utrymme så det inte utgör hinder för att få möbeln på plats. De som levererar godset avgör om möbeln säkert kan placeras i önskat utrymme. I annat fall levereras den innanför er ytterdörr. Vi vill inte riskera att göra märken på väggar och golv om utrymmet är för trångt.

Möbelvård

När din möbel väl är på plats - ta hand om den med passande möbelvårdsprodukter så håller den länge. Läs våra guider om skötselråd.

Har du frågor?

Om du har några frågor om hemleverans och montering är du välkommen att prata med våra säljare i butiken. Du hittar också svaret på många frågor i vår Kundservice.