Skrivbordslampor för hemmakontoret eller arbetsplatsen

Har du ett hemmakontor eller en arbetsplats hemma vet du vilken stor skillnad rätt skrivbordslampa kan göra. Med den känns skrivbordet inbjudande och du får mer gjort när du arbetar i rätt belysning.

Bättre arbetsmiljö med rätt belysning

Med hjälp av en skrivbordslampa som ger dig rätt belysning kan du får en bra arbetsdag, oavsett om du jobbar hemma eller på kontor. Har du för svag belysning eller får ljus från fel håll kan det bli jobbigt för dina ögon. Fel belysning kan nämligen orsaka huvudvärk, koncentrationssvårigheter och trötthet. Men väljer du rätt skrivbordslampa slipper du anstränga ögonen så mycket. Det kan också göra att du känner dig mer avslappnad och inte lika lätt känner dig spänd i nacke och axlar.

Välj rätt skrivbordslampa

För att kunna välja skrivbordslampa kan du först fundera på vad du använder skrivbordet till? Är det en plats där alla i huset turas om att sitta eller är det bara du som sitter där? Använder du skrivbordet för hemarbete eller för att pyssla på kvällarna? Gör någon i familjen läxorna där eller kanske sitta där för att måla och rita?

Oavsett om det står inne i barnrummet eller om det är en del av hemmakontoret, är en bra skrivbordslampa ett måste. Med rätt ljus blir fokuserat jobb, kreativt pyssel och läxläsning enklare och roligare.

Hos oss finns skrivbordslampor i alla möjliga utföranden och färger. Välj till exempel mellan svart, vit, mässing, ljusblå, blågrön och grön.

Hitta rätt ljuskälla till skrivbordslampan

För att spara energi och göra ett val som är bra för klimatet ska du se till att välja en LED-lampa. En LED-lampa har en låg wattförbrukning vilket kommer att ge dig många fler ljusa arbetstimmar, och dessutom alstrar inte LED-lampor värme, vilket också är skönt.

Dimfunktion är perfekt för att kunna anpassa ljuset för att ha rätt belysning vid alla tillfällen under arbetsdagen. Vill du anpassa ljuset ännu mer finns även lampor där färgtemperaturen går att justera beroende på om du föredrar ett kallare eller varmare ljus.