Visar 24 av 43 produkter

Övrigt & tillbehör för din belysning i hemmet

När du har valt ut de lampor du vill ha hemma, är nästa steg att se till att du har alla tillbehör som behövs för att kunna lysa upp hemmet. Fungerar till exempel lampans strömbrytare? Behövs fler grenuttag? Ibland kan det också behövas tillbehör om du vill skapa förändring hemma. Kanske vill du byta lampglas eller upphäng till en lampa för att förnya rummets look.

Vilken lamppropp behövs?

Undrar du hur man kopplar en lamppropp? Det är inte svårt, och hos oss hittar du allt du behöver. Inuti lampproppen finns kablar med olika färger. Blå kabel är N och brun kabel är L medan gul och grön kabel är jord. För att koppla din armatur till ett lamputtag, använd lampans monteringsanvisning. Om du känner dig osäker, kontakta en behörig elektriker för att hjälpa till.

Om du funderar på vilken lamppropp du behöver till din lampa ska du ta reda på om det är ett DCL-uttag och om du behöver en jordad eller ojordad lamppropp. En DCL-lamppropp (Devices for Connection of Luminaires) kan bara användas i jordade utrymmen. Sedan ett par år tillbaka blir DCL-lamppropparna allt vanligare.

Upphäng och takskena

När du byter taklampa behöver du tänka på att du har en bra upphängningsanordning för den. Om du vill skapa en unik lampa kan du köpa valfria lampupphängen och kombinera dem. En takskena kan användas för att koppla ihop flera armaturer till ett gemensamt uttag. För att koppla dina lampor, följ lampans monteringsanvisning eller kontakta behörig elektriker.

Om du vill förnya en gammal lampa kan detta göras lätt med ett nytt, dekorativt lamphänge med textilsladd i olika färger. Kombinera tillsammans med någon av våra lampskärmar eller en dekorativ ljuskälla utan skärm för att få ett mer avskalat uttryck.

Dimmer

Ett enkelt och effektfullt sätt att förändra belysningen hemma är att köpa en plug-in dimmer som du kan sätta direkt i vägguttaget eller grenkontakten. Hos oss kan du hitta plug-in dimmer som är jordad, för inomhusbruk. Den finns i färgerna vit och svart.