Fönsterlampor

10 produkter
 • Uma
  3 varianter
  Uma
  Fönsterlampa, H20,5 Ø18 cm
  349:-
 • August
  August
  Fönsterlampa, H16 Ø15 cm
  449:-
 • Lerdala
  Lerdala
  Fönsterlampa, H21,5 Ø10 cm
  249:-
 • Silas
  2 varianter
  Silas
  Fönsterlampa, H21,5 Ø14 cm
  399:-
 • Dina
  2 varianter
  Dina
  Fönsterlampa, H17 Ø11 cm
  SE PRISET
  179:-
 • Outlet -50%
  Ralf
  3 varianter
  Ralf
  Fönsterlampa, H35 Ø4 cm
  249:-
  499:-
 • August
  2 varianter
  August
  Fönsterlampa, H16 Ø15 cm
  449:-
 • Noah
  Noah
  Fönsterlampa, H25 Ø16 cm
  249:-
 • Outlet -70%
  Julius
  Julius
  Fönsterlampa, H22 Ø12 cm
  180:-
  599:-
 • Sadie
  Sadie
  Fönsterlampa, H36 Ø20 cm
  699:-

Fönsterlampor för en stämningsfull miljö

För att få en mysig stämning hemma behövs flera små ljuspunkter, istället för bara en enda stor ljuskälla. Glöm inte dina fönster när du bygger upp ljuset i hemmets alla rum. En vacker och stämningsfull fönsterbelysning kan göra hela skillnaden.

Hur väljer jag rätt fönsterlampa?

Det kan se lite tomt ut i ett fönster utan fönsterlampor. För att lysa upp dina fönster kan du använda både en fönsterlampa på fot eller en pendel, det vill säga en hängande fönsterlampa. Du kan också använda fönsterlampan för att skapa punktbelysning i resten av rummet genom att hänga den över exempelvis diskbänken eller köksön. Till fönstret kan du också använda en liten bordslampa. Den passar lika bra i ett fönster som på ett bord eller en hylla inne i rummet. Testa olika modeller med hög eller låg lampfot, med eller utan skärm.

Eftersom alla hem ser olika ut och vi alla har inrett i fönster på vårt eget sätt med gardiner, blommor och andra inredningsdetaljer har vi ett stort urval av belysning som passar till fönstret.

Vi har fönsterlampor i olika material såsom klarglas, opalglas och metall. Vi har även en fönsterlampa med detaljer i mässing, gjord av mönstrat glas som påminner om kristall.

Rikta ljuset rätt

Om du vill att ljuset ska riktas ned passar fönsterlampor i metall eller mörkare glas. Men om du föredrar att ljuset sprider sig mer i fönstret kan du välja en fönsterlampa i ljust glas eller där glödlampan är synlig.

Med ett ljusare material som släpper igenom mer ljus är det bra att tänka på att inte använda en alltför stark ljuskälla. För starkt ljus invid fönstret kan göra att man blir bländad, och fönstret kan ta alltför stor plats i rummet om det får en mycket stark belysning.

Innan du bestämmer dig för en bordslampa eller en pendel att ställa i ditt fönster behöver du mäta djupet på fönsterbrädan. Det är lätt att glömma bort att tänka på att även lampskärmen tar plats.