Påslakan

22 varor
;

Snygga påslakan i olika storlekar

Finns det något skönare än att lägga sig i en nybäddad säng med fräscha och rena sängkläder och ett krispigt påslakan? Förutom att ett skönt påslakan kan förbättra din sömn, så kan det också addera precis rätt stil till ditt sovrum. Många av dagens påslakan är så snygga att man inte ens behöver skyla dem med ett överkast! Mio har ett stort utbud av påslakan i olika storlekar och som passar enkelsäng (150 X 200 cm), dubbelsäng 220 X 210 cm). De flesta var våra påslakanset är 2-delade, vilket innebär att de innefattar ett påslakan och ett matchande örngott.

Vi har enfärgade påslakan i olika färger och mönstrade påslakanset. Självklart hittar du också påslakanset i olika material som är extra sköna mot huden. Här är våra olika material:

Påslakan i satin

Satinpåslakan är populärt, mycket tack vare den släta känslan det ger mot huden och den extra lyxiga känslan den skänker sängen. Satin är gjort av bomull som är vävt på ett sätt så tyget får en fin lyster och en slät känsla. Alla Mios påslakan i satin är gjorda av ekologisk bomull och certifierade enligt Oeko-Tex och flera av dem är dessutom Svanenmärkta. Påslakan i satin är tvättbara i maskin upp till 60 grader.

Påslakanset i linne

Påslakan i linne är inte bara skönt, det ger också en fin struktur och snygg look till ditt sovrum. Linne är tvättbart i 60 grader och är ett slitstarkt material, som bara blir mjukare med tiden. Dessutom är lin ett smart naturmaterial som andas, och som hjälper till att suga upp fukt. Detta hjälper din kropp att hålla en jämn temperatur under natten. Linne är bra på att vara svalt på sommaren och varmt på vintern, så det passar att ha som påslakan året om! Hos Mio hittar du påslakan och påslakan set i linne i olika färger.

Påslakan i percale

Percale är ett bomullstyg som är vävt i extra många och tunna bomullstrådar, vilket ger tyget en skön och behaglig känsla. Det finvävda tyget i finkammad bomull ger tyget en slät och krispig yta – nästan som på hotell! Percale är inte bara behagligt mot kroppen, det är också känt för att vara slitstarkt och tål många tvättar i 60 grader.

Påslakan i bomull

Påslakanset i bomull passar de flesta sovrumsstilar och faller de flesta i smaken. Bomull är också ett material som andas och ofta känns skönt och behagligt mot huden. Flera av våra påslakan i bomull är gjord i ekologisk bomull, certifierade av Oeko-Tex och Svanenmärkta. Påslakanet kan även snyggt kompletteras med en sängkappa i bomull.

Påslakan i tvättad bomull

Tvättad bomull är en ny trend, som innebär att bomullen har tvättats för att det ska bli extra mjukt och följsamt mot huden. Påslakanset i tvättad bomull har ofta en urtvättad look, och ser vintage ut, något som många uppskattar stilmässigt.

Påslakanset i bäckebölja

På Mio hittar du också påslakan i bäckebölja, ett bomullstyg som har en skrynklig och veckad struktur som upplevs som extra svalt. Vecken i tyget gör det möjligt för luft att passera, vilket gör att många som ofta blir varma uppskattar sängkläder i bäckebölja. Dessutom gör den rynkiga strukturen tyget väldigt lättskött och det upplevs som luftigt och lätt.

Påslakan i ekologisk bomull

Flera av våra påslakanset i bomull är gjorda i ekologisk bomull av högsta kvalitet. Bomull är ett slitstarkt material som tål många tvättar utan att det blir sämre i kvalitet. Alla våra ekologiska påslakan är certifierade av Oeko-Tex, och flera av dem är också Svanenmärkta.

Vitt påslakan

I Mios sortiment hittar du påslakan i olika färger och mönster. Vita påslakan är extra populärt just nu, främst för att färgen känns fräsch men också för att man kan skapa den där extra lyxiga hotellkänslan med hjälp av vita sängkläder. I vårt sortiment hittar du flera olika vita påslakan, bland annat vita påslakan med svart kant.

Trådtäthet

När det kommer till bomull pratar man ibland om trådtäthet, alltså hur tätt bomullsväven är vävd. Ju tätare väv, desto skönare känsla på huden. Alla våra påslakan i bomull är märkta med trådtäthet, vilket visas i vikt i gram. Ju tyngre tyg, desto mer exklusivt material och högre trådtäthet. Det kan vara bra att känna till för att förstå att det ibland är prisskillnad bland våra sängkläder.