Sköna och snygga sänggavlar

Hos oss på Mio finner du ett stort utbud av sänggavlar i flera olika färger, stilar och material så att du enkelt kan inreda dina drömmars sovrum. Sänggavlar och huvudgavlar sätter inte bara stilen i hela sovrummet. De skyddar också väggen bakom sängen mot slitage och dessutom ger en sänggavel dig ett bekvämt ryggstöd under sena kvällar och tidiga mornar.

En mjuk och skön sänggavel är din bästa kompis när du läser böcker eller streamar en mysig tv-serie i sängen. Därför har vi på Mio sett till att oavsett om du är ute efter en sänggavel i trä, en pikerad i mjuk sammet eller en slät i linne så har vi gaveln för just dig och ditt sovrum.

Sänggavel för mått som 120, 160 och 180 cm

De flesta av våra gavlar kommer också i flera olika storlekar och passar lika bra på en enkelsäng som på en dubbelsäng. Våra sänggavlar passar till sängar i följande mått: 80 cm 90 cm 105 cm 120 cm 140 cm 160 cm 190 cm

Hur bred sänggavel ska man ha?

Oavsett vilket mått du har på din säng, så kan vi matcha den med en snygg gavel. Vanligtvis är själva sänggaveln något bredare än sängen, något att ta i beaktande när du planerar och mäter din nya sängplats. Så på frågan hur stor sänggavel man ska ha, är svaret att man väljer en sänggavel som är anpassad för själva sängens mått. En 180 cm säng bör alltså ha en sänggavel på 180 cm, men i realiteten är själva gaveln 1–2 cm bredare än sängen.

Kan man ha en 180 cm sänggavel till en 160 säng?

Ja, det kan man ha, men då får man vara beredd på att den sticker ut en del på vardera sida om sängen. Då måste du också fundera på om du har plats för sängbord bredvid. Bäst är att matcha bäddmåttet med måttet på din gavel.

Hur hög sänggavel ska man ha?

Det kan du bestämma själv på flera av våra sänggavlar, som kommer i olika mått. Flera av våra gavlar har också ställbara ben, vilket innebär att du kan höja eller sänka gaveln ca 5 centimeter. En vanlig höjd på en sänggavel är ca 150 cm från golvet till toppen, för de gavlar som man ställer på golvet, och beroende på hur hög din säng är, så sticker olika mycket av din gavel upp ovanför.

Hur monterar man en sänggavel?

Våra sänggavlar ställer man mot väggen och de hålls fast med hjälp av sängen, så de kräver ingen montering alls.

Sänggavlar i pikerad sammet

En stor trend just nu är den pikerade huvudgaveln som innebär att stoppningen har fler ”knappar” i sig, vilket ger gaveln ett snyggt mönster. Sammet är en annan stor trend, men vi har också sänggavlar som är släta och gjorda i andra material som linne. Självklart kan du välja sänggavel i olika färger hos oss, från en klassiskt beige sänggavel till mer färgstarka varianter som grönt eller rosa.