Lata dagar i skuggan med värmeskyddande produkter

Lite sol är nyttigt och vi har längtat efter den sköna sommarvärmen. Lata dagar i skuggan i solen med en podd i lurarna eller en bra bok i handen sitter aldrig fel! Men lagom är bäst så glöm inte att skydda dig. Skapa en uteplats där du har möjlighet att få skugga och svalka.

Här är några tips på hur du kan skydda dig från solen och värmen!

Sök skugga

Försök att undvika direkt solljus mitt på dagen. Mellan 11 och 15 är solen som starkast. Passa på att koppla av i skuggan i en baden-baden, till exempel under ett parasoll eller i en hammock. Och tänk på att solen är stark även när det är molnigt.

Håll UV-strålarna borta

Solen ger värme, hjälper oss reglera vår dygnsrytm och gör att kroppen bildar D-vitamin. Det är toppen! Men det finns även solstrålar som är farliga. UV-strålarna behöver du hålla dig undan från. Utöver att vara i skuggan när solen steker på är det bra om du smörjer in dig med solskyddskräm – inte minst där kläderna inte täcker huden.

Vatten, vatten och vatten

Håll koll på vätskebalansen! Det kan inte sägas tillräckligt många gånger – drick mycket vatten när det är varmt och du svettas mer än vanligt. Ha alltid en karaff och några glas framme så att du inte glömmer de viktiga vätskepauserna.

Läskande och uppfriskande

Kalla drycker och svala vindar svalkar när solen ligger på. En cooler håller dina drycker kylda. Ha den alltid nära till hands laddad med läskande favoriter. Är värmen extra tuff? Låt en fläkts sköna bris svepa över dig.

 • Kampanj -25%
  Visby
  3 varianter
  Visby
  Parasoll, Ø 300 cm
  749:-
  999:-
 • Kampanj -50%
  Tavira
  Tavira
  Vinglas, 4-pack, 75 cl
  99:-
  199:-

Mörkt och svalt inne

Solen är härlig men inte tidigt på morgonen om du vill sova lite längre. Håll sovrummet svalt och mörkt med hjälp av mörkläggningsgardiner. De dämpar även en del ljud och skyddar dina möbler från att blekas av solen.

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.