Solcellslampor

26 varor
;

Praktisk och sparsamt med solcellslampor

Med solceller får du ljus utan att påverka elräkningen. Solcellslampor utomhus, på balkongen eller i trädgården, lyser upp och sköter sig själv, eftersom solcellsbatterierna laddas upp dagtid och sedan börjar lysa i skymningen. Lamporna släcks sedan när det ljusnar igen, eller när batteriet har laddats ur.

Smarta solceller

Varför inte prova en solcellslampa till fasaden? Den laddar sig själv under dagen och börjar sprida ljus när skymningen kommer. Många undrar om man kan ha solcellslampa även under vinterhalvåret och svaret är att de fungerar lika bra oavsett årstid eftersom solceller absorberar solljus även under vintern.

Solceller måste inte ha direkt solljus utan fungerar även i indirekt solljus som när det är molnigt eller när solen reflekteras mot till exempel ett snötäcke eller en annan byggnad. Men om du har möjlighet att placera lampan i direkt solljus, laddas den bäst.

Solceller både ute och inne

Om du ofta vill kunna förändra belysningen i trädgården är solcellslampor perfekta. De går nämligen att lätt att placera och flytta runt eftersom ingen elanslutning behövs.

Solcellslampor inne? Ja, det går också att ha solcellslampor inomhus. Om du ställer en solcellslampa för inomhusbruk i fönstret har du en fönsterlampa som sköter sig själv och slås på automatiskt.