Doftljus & doftpinnar

30 varor
;
Visar 24 av 30 produkter

Sprid härliga dofter i hemmet med doftljus & doftpinnar

Med det varma skenet från tända ljus och en behaglig doft skapas en mysig och inbjudande stämning hemma. Ljus och doft hjälper till att sätta den rätta känslan i rummet. Prova till exempel med klassiska kronljus och doftpinnar. Eller varför inte sprida din favoritdoft i hemmet med hjälp av doftljus och skapa ditt hems personliga doft som välkomnar dig hem.

Doft

Letar du efter en ny doftfavorit? På Mio hittar du en uppsjö av ljus och doftpinnar med allt från blommiga och bubbliga noter till fräscha naturtoner och mer komplexa dofter. Vad sägs om rosendoft som förstärks av havssalt med nyanser av en citrusmix, vanilj och kåda? Eller kanske en len doft av bergamott och en hint av viol och kryddnejlika? Hur mycket doft som sprids av ett doftljus beror på hur länge du har det tänt. De flesta doftljus har en total brinntid på ungefär 18–48 timmar. Välj och botanisera bland vårt stora sortiment av doftljus och doftpinnar i olika färger och storlekar. Vi säljer även doftset om du vill sprida en härlig känsla i hela hemmet med spray, doftpinnar och en doftpåse som du kan lägga i garderoben.

Hur du använder doftpinnar

Många undrar hur doftpinnar fungerar och hur man ska använda dem för att få lagom mycket doft i hemmet. När du köper doftpinnar är de paketerade separat från doftoljan som ofta säljs i en glasbehållare. Doftpinnarna är stickor av trä som ska ställas ned i glasbehållaren med oljan för att börja sprida den härliga doften i ditt hem. Hur många pinnar du ställer ner i oljan beror på hur mycket doft du vill ha. Ju fler träpinnar du ställer i doftoljan, desto starkare blir doften.

Hitta rätt doftstyrka

Hur länge doftpinnarna doftar och hur ofta man ska vända på doftpinnarna beror på flera saker. Temperaturen och luftfuktigheten i ditt hem påverkar hur snabbt doften sprids, hur länge pinnarna fortsätter att dofta och hur starkt doften sprids. Du måste inte vända på doftstickorna, men om du vill förstärka doftupplevelsen ibland, kan du prova att vända på dem så att den del som stått i oljan kommer upp i rummet. När det inte doftar mer, byter du pinnar mot nya från förpackningen. Skulle du få doftolja på fingrarna när du hanterar pinnarna gör det inget, det är inte farligt. Det kan lukta starkt, men om du tvättar händerna kommer doften att försvinna så småningom.

Välkommen in till någon av våra butiker för att titta närmare på våra ljus och doftljus, eller köp dem online på mio.se!
Bra att veta Placera inte doftljuset i drag eller nära lättantändliga material. Lämna aldrig ljuset obevakat.