Ljusslingor för inomhus

En ljusslinga lyser inte bara upp balkongen och uteplatsen utan kan skapa stämning även inomhus. Hos oss hittar du inom- och utomhusbelysning för alla hem, rum och stilar. Tar du ut svängarna eller håller det enkelt? Vi har slingor för alla humör och tillfällen. Hitta dina favoriter i vårt stora utbud!

Hur väljer man rätt ljusslinga?

Vilken ljusslinga är bäst? Att välja rätt ljusslinga handlar om att fundera på hur du kommer att vilja använda den. Ska den vara inomhus eller ute? Vill du ha större ljuskällor med mycket ljus, eller en dämpad, tindrande belysning? Ljusslingor med större lampor kan ge en mysig retrokänsla och passar extra bra utomhus. Mellan träden i trädgården eller längs räcket på uteplats och balkong. Räckvidden är en annan fråga att fundera över. Ska det vara en lång slinga som kan räcka upp till 3 meter, eller letar du efter en kortare dekorationsslinga på 40 eller 50 cm? Vi har slingor i alla längder. De kortare passar perfekt i fönster eller kanske på köksbordet för en extra mysig helgfrukost. Längre slingor kan passa för att lysa upp en vägg eller en stor spegel.

Så dekorerar du med ljusslingor inomhus

En del undrar hur man bäst sätter upp en ljusslinga hemma. En ljusslinga går att sätta fast på flera olika sätt och faktum är att det går lika bra att hänga upp den som att arrangera den liggande på den yta du vill lysa upp. Vill du att ljuset ska komma upp en bit, är det bästa ofta att bara hänga den, till exempel över en spegel eller en tavla. När du har en ljusslinga längs kanterna på en spegel reflekteras ljuset på ett vackert och effektfullt sätt. Prova till exempel hallspegeln och möts av en mysig och välkomnande känsla när du kommer hem. Du kan också använda genomskinlig tråd och små diskreta krokar om du vill att ljusslingan ska hänga fritt på en vägg eller från taket. Andra sätt att arrangera ljusslingor är att klä en stege med dem eller att samla flera slingor i en skål eller glasvas. En eller flera ljusslingor höjer feststämningen. Testa att dekorera med ljusslingor på middagsbordet och låta ljuset bli en del av dukningen. Dekorera även med ljusslingor utomhus för att pigga upp uteplatsen!

Hur mycket kostar det att ha en ljusslinga tänd?

Många vill hålla sin elkonsumtion nere och funderar på vad som är bäst att spara in på. Istället för att försöka dra ned på allt i hemmet som använder el, kan det vara klokt att jämföra förbrukningen mellan olika aktiviteter hemma för att ta reda på vad som drar mest. När det gäller belysning är det bästa du kan göra att se till att ha LED-lampor som ljuskälla. Med en LED slinga dras elförbrukningen ned till minimum eftersom en LED-lampa är 90 % mer energisnål än en glödlampa.