Nytt hem? Grattis, här är allt du behöver!

Antagningsbeskeden är här och för många väntar en höst fylld av nya spännande utmaningar! Kanske på ny ort? Oavsett om du flyttar in i studentkorridor eller egen lägenhet öppnar sig nu möjligheten att få inreda ditt (kanske första?) alldeles egna hem. Upptäck allt du både behöver och vlllhöver tillsammans med oss!

Soffan har huvudrollen

Har du hittat ditt drömboende är det hög tid att hitta din drömsoffa! För att göra sig i rummet får soffan gärna ta för sig, utan att rummet börjar kännas trångt. Anpassa därför soffan efter kvadratmetrarna, men var inte rädd för att ändå låta den vara voluminös. Det är ju trots allt rummets huvudrollsinnehavare.

Varför inte få ut det bästa av två världar och investera i en bäddsoffa? Världens kanske smidigaste möbel när det gäller att optimera och maximera möjligheterna på liten yta. Just nu har vi dessutom upp till 6.000:- rabatt på några av våra mest populära bäddsoffor!

Värm upp med ljus och textilier

Att flytta kan kännas lika märkligt som spännande. Ett bra tips är att prioritera upp textilierna i att-göra-listan. Att snabbt få upp gardiner gör nämligen ofta att det känns lite varmare, tryggare och härligare; vilket kan vara skönt när man är mitt uppe i flyttkaos och inredningsstök.

Får du dessutom in lite kuddar och plädar i soffan har du säkrat upp en bra plats att pusta ut på när kartonger och möbler börjar kännas allt för tunga. Och glöm inte ljusen! Ljusstakar och ljuslyktor är tacksamma inredningsdetaljer som gör att hemmet känns både ombonat och mysigt.

Hitta rätt säng

Att sova gott om nätterna är en förutsättning för att orka allt du vill ta dig för om dagarna – så investera i en säng som följer kroppen och ger dig bästa förutsättningarna till att sova riktigt gott. Flyttar du till ett hem med eget sovrum kan du välja och vraka fritt ur vårt stora utbud av sängar. Men lyckligtvis är det inte bara stora kontinentalsängar som maxar sömnen; hos oss hittar du riktigt bra och fina sängar i flera olika storlekar.

Förvaring är allt

Stort eller litet boende må spela roll i flera aspekter. Men när det gäller förvaring är det få som motsätter sig att bra förvaring är a och o i de flesta hem. Glöm för allt i världen därför inte att dekorera ditt hem med praktisk inredning som låter dig gömma det du vill gömma och lyfta det du vill lyfta.

Stor matgrupp eller litet klaffbord?

Oavsett om du har ett större eller mindre boende är det ofta angeläget att få till en mysig och hemtrevlig matplats. Inte minst om du bor på färre kvadratmeter och behöver en matplats som snabbt kan förvandlas till ställföreträdande arbetsplats.

Jobba med ytan du har och välj en variant som maxar rummets potential. Med mindre ytor kan man behöva trolla lite med möbleringen. Går det kanske att placera bordet mot en vägg för att spara plats? Är det väldigt få kvadratmeter till övers kanske ett klaffbord som Uppsala eller Moa passar bäst.

Fyll upp skåpen

Det är lätt hänt att våra skåp fylls på med skålar och glas som kanske varken matchar eller dukas fram speciellt ofta. En flytt är ett fantastiskt tillfälle att rensa upp och rensa ut. Vi lovar att det är mycket roligare att bara packa upp sådant du tycker om och längtar efter att få duka fram.

Tallrikar, glas och bestick är typiskt sådant du använder varje dag – och vore det inte fint om varje dag fick präglas av sådant du verkligen uppskattar och blir glad av.

Boka hemleverans från 495:-

Gör flytten lite enklare! När du handlar på Mio har du alltid flera olika leveransmöjligheter. Allt från att hämta själv i butik till att vi levererar, bär in och monterar dina varor åt dig.

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.