Mörkläggnings-​gardiner

 • 25% rabatt
  Grace
  4 varianter
  Grace
  Rumsförmörkande gardin, 135x250 cm, 2-pack
  299:-
  399:-
 • 25% rabatt
  Nightfall
  3 varianter
  Nightfall
  Mörkläggningsgardin, 135x250 cm, 2-pack
  449:-
  599:-

Mörkläggnings-​gardiner

Vill du ha riktigt mörkt för att kunna sova gott? Hos oss på Mio tar vi sömn på största allvar och därför rekommenderar vi att du har svalt och mörkt i ditt sovrum. Då är det perfekt att hänga upp antingen våra rumsförmörkande gardiner, eller våra mörkläggningsgardiner, som stänger ute oönskat ljus.

Rumsförmörkande gardiner både dämpar ljuset utifrån och hindrar insyn. Vill du få helt mörkt i ditt sovrum, gärna på sommaren när större delen av dygnet är ljus, har vi också en mörkläggningsgardin som stänger ute allt solljus. Välj mellan våra mörkläggande gardiner i olika material och färger. Vad föredrar du? En sammetsliknande gardin eller gardinlängder med vacker glans och lyster?

Med hjälp av gardinernas multiband spelar det dessutom ingen roll vilken gardinstång du har. Multibandet innebär att gardinen kan hängas upp på fyra olika sätt; med fingerkrok, direkt på stången i hällor, kanal eller med så kallad räka. Längden anpassar du enkelt genom att stryka på det medföljande strykbandet, beroende på dina önskemål, gardinstångens placering och takhöjd.

Tips! Om du vill få till en lyxig hotellkänsla, kombinera dina mörkläggande gardiner med en skir gardin.