Gardiner

16 varor
Miljö
Produkt
;

Förhöj inredningskänsla med gardiner

Få inredningstextilier gör så mycket för ett rum som gardiner. Oavsett om du vill att de ska förhöja inredningskänslan, släppa in ljus eller skapa mysstämning, eller du väljer dem av mer praktiska skäl för att dämpa ljud och ljus, kan du hitta dina gardiner hos oss på Mio.

Vilka gardiner ska jag ha?

Hellånga gardiner, gardinkappor, linne, sammet, mönster eller enfärgade gardiner? En gardin kan både förändra och förstärka stilen i ditt hem. Olika rum kräver olika typer av gardiner. Material, färger, mönster, längd och bredd bidrar till att skapa olika intryck och ger olika funktion. Läs mer om hur du kan förnya ditt hem med hjälp av gardiner här: https://www.mio.se/guider/satt-stilen-med-gardiner

Olika rum kräver olika typer av gardiner. I ett sovrum vill du ofta stänga ute ljuset och behöver därför en mörkläggningsgardin. I vardagsrummet kanske du även vill höja lyxfaktorn lite och därför välja en gardin i dubbelbredd. I vårt sortiment hittar du gardiner till alla rum, du hittar mörkläggande, solskyddande, mönstrat, enfärgat, lyxigt eller skirt!

Gardiner i vardagsrum kan vara till för att förhöja just den inredningskänslan du söker. Använd dem för att matcha med dina färgval i rummet, eller varför inte för att bryta av? Tunnare gardiner, som gardiner av linne, släpper igenom mer ljus och ger ett luftigare intryck, medan kraftigare material, som till exempel hellånga gardiner i lyxig sammet, ger både ljuddämpning och känsla av lugn. Skapa dynamik med dubbla lager av gardiner och förändra form på rummet genom att hänga dem högre och/eller bredare.

Söker du gardiner till kök kanske det är en ombonad och hemtrevlig känsla du vill förstärka? Ett tips ifall du gillar många och långa storkok, är också att de ska vara lätta att tvätta. Titta gärna på våra gardinkappor! Att sova gott är viktigt för alla. Lugn och ro och mörkt får du lättare i sovrummet med våra mörkläggande gardiner. Och varför inte välja glada, starka färger på gardinerna i barnrummet?

Gillar du att inreda efter säsong kan du t.ex. välja att inreda med ett par julgardiner som passar just din stil.

Även hur du hänger dina gardiner hjälper till att skapa den känsla du söker. Förstärk intrycket av högt i tak med högt satta gardiner, eller gör fönstren större och placera dem brett. Vi har även ett brett utbud av smarta och snygga tillbehör i form av gardinstänger och skenor, gardinomtag och gardinskenor, med mera. Välkommen in till oss på Mio.