Dags att fira midsommar!

Oavsett om du firar midsommar på logen, bryggan, picknickfilten i det gröna eller hemma i stan finns det några viktiga ”måsten”. De kan säkert se olika ut beroende på vem man frågar men vi slår till med jordgubbar, sju sorters blommor, sill och dans kring midsommarstången.

Duka fint, be till vädergudarna, klä dig i något somrigt och välkomna såväl lustiga små grodor som glada gäster.

Packat och klart för en mysig midsommarfest på logen

Plocka ihop en massa nödvändigheter och härligheter. Porslin, bestick, mjuka dynor, sköna textilier, lunch, kylda drycker och jordgubbstårta. Upp med allt på cykelkärran, flakmoppen eller i skrindan och dra iväg till logen – om du har någon. Om inte har du säkert något annat smultronställe. Badvik eller strand? Glöm inte handdukar och badkläder!

Blommor hör midsommar till

Prästkragar, blåklint, smörblommor, klöver och rallarrosor… Är det någon gång vi plockar många fina buketter med blommor så är det väl på midsommarafton? Stången ska kläs, borden dekoreras och sju favoriter ska läggas under kudden. Och glöm inte att göra en blomsterkrans!

Duka upp för midsommar

Bara tanken på ett vackert dukat midsommarbord med godsaker som lax, sill, färskpotatis och en somrig bärtårta till kaffet får vem som helst att le och längta. Visst vilar det något romantiskt över midsommar med alla blommor och traditioner? Låt det synas i dukningen!

Midsommarbädda på höskullen

Tänk att sommarens ljuvligaste högtid snart är här. Fira dygnet runt genom att ta med blommor och skön sommarkänsla in i drömmarnas värld. Bädda på höskullen och glöm inte att lägga sju sorters blommor under kudden. Eller välj att bädda med ”blommande” sängkläder! Extra romantiskt blir det med en sänghimmel – eller varför inte bädda utomhus och sova under bar himmel med oändlig takhöjd.