Dags att fira midsommar!

Planera sommarens viktigaste högtid!

Oavsett om du firar midsommar på logen, bryggan, picknickfilten i det gröna eller hemma i stan finns det några viktiga ”måsten”. De kan säkert se olika ut beroende på vem man frågar men vi slår till med jordgubbar, sju sorters blommor, sill och dans kring midsommarstången.

Duka fint, be till vädergudarna, klä dig i något somrigt och välkomna såväl lustiga små grodor som glada gäster.

Packat och klart för en mysig midsommarfest

Midsommarafton har ofta många spännande äventyr att bjuda på! Packa allt från nödvändigheter till härligheter och njut av vad dagen har att erbjuda. Porslin, bestick, mjuka dynor, sköna textilier, gott tilltugg och kylda drycker. Upp med allt på cykeln och dra iväg. Ta en avstickare och plocka blomster till kransen på vägen. Finns en badvik eller strand i närheten? Glöm inte handdukar och badkläder för ett spontandopp!

Psst! Testa en utematta att sitta på istället för filt. En utmatta är vattenavvisande och enkel att torka av – perfekt för en härlig midsommarpicknic i det gröna!

Blommor hör midsommar till

Prästkragar, blåklint, smörblommor, klöver och rallarrosor… Är det någon gång vi plockar många fina buketter med blommor så är det väl på midsommarafton? Stången ska kläs, borden dekoreras med blomster i vaser och sju favoriter ska läggas under kudden. Och glöm inte att göra en blomsterkrans!

Duka upp för midsommar

Bara tanken på ett vackert dukat midsommarbord med godsaker som lax, sill, färskpotatis och en somrig bärtårta till kaffet får vem som helst att le och längta. Visst vilar det något romantiskt över midsommar med alla blommor och traditioner? Låt det synas i dukningen!

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.