Hällekis Kök & Trädgårdskafé

Mikael Gustafsson och Fredrik Lans driver tillsammans Hellekis Kök & Trädgårdscafé på en av Sveriges vackraste platser – Kinnekulle. På sin restaurang, belägen i ett orangeri som hör till Hellekis Säteri, serverar krögarna mat som de själva tycker om.

Plaine/Pyret Matgrupp 4.591:- | Living Vägghylla 388:- | Gatsby Vägghylla 699:- | Stack Porslin Fr.19:-


Förenade av samma passion

De nu 40-åriga vännerna Mikael och Fredrik har följts åt genom livet. Sedan ett par år tillbaka driver de matglada kockarna Hellekis Kök & Trädgårdscafé på Kinnekulle, med utsikt över Vänern. På restaurangen blandar de kullens eget skafferi med inslag från hela världen.

– Vi har en levande meny och lagar det vi själva tycker är gött. Sedan bygger vi menyn därifrån. På så sätt blir det alltid något nytt och spännande. Variationen och att vi får komponera nya rätter tillsammans gör det dessutom roligare för oss.

På våren har de en väldigt omtyckta ramslökssoppan på menyn, då det finns mycket ramslök i närområdet. För övrigt otroligt vackert när den blommar i maj–juni. Kinnekulle kallas faktiskt för ”Det blommande berget”!

Nu är kockduon laddade inför säsongen 2023 som drar igång i slutet på mars/början på april. 

– Vi brinner för att göra bra mat och älskar att träffa våra gäster i restaurangen.

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.