Bjud hem som en värd av världsklass

Under våren och sommaren bjuder vi gärna på middag eller fest. Det finns väl inget bättre än att göra hemmet lite extra fint och bjuda hem goda vänner? Extra härligt är det om det går att sitta utomhus och njuta. Se till så att dina gäster känner sig välkomna, bortskämda och väl omhändertagna. Här är några tips för vad du kan tänka på!

#1 Bjud in med en välkomnande entré

En hall som känns välkomnande och inbjudande betyder mycket. Mys till det med en ny dörrmatta, häng fram ditt finaste skohorn och ställ några paraplyer strax intill dörren – om det är risk för regn. Tänd gärna ett ljus i en lykta utanför dörren så känner sig gästerna extra välkomna!

#2 Fixa välkomstdrinken

Att bjuda på en välkomstdrink brukar uppskattas. Var redo när det ringer på dörren. Se till så att det finns tillräckligt med glas och ställ gärna i ordning dem på en fin bricka. Kom ihåg att även bjuda på alkoholfria alternativ och servera dem i lika fina glas som de alkoholhaltiga alternativen.

#3 Extra sittplatser

Blir ni många? Ett bra sätt att skapa extra sittplatser utan att ta in större möbler är att använda sittpuffar, pallar, bänkar och inte minst hopfällbara klappstolar som är enkla att förvara när de inte behövs.

#4 Låt doften sätta stämningen

Med doftljus och doftpinnar skapar du stämning och en väldoftande atmosfär hemma. De kan påverka känslan i ett rum och hur det uppfattas av besökare. Välj en favorit eller två som passar just ditt hem!

#5 Gör en vacker bordsdukning

Ett bord som är vackert dukat gör mycket för helhetsintrycket och stämningen. Börja i god tid. Putsa besticken, placera glasen i rätt ordning, vik servetterna snyggt och glöm inte blommor eller växter. Det syns när du har lagt omtanke på dukningen.

#6 Se till så att badrummet är redo

Mys till det lite i badrummet! Ställ undan tandborstar, rakhyvlar och halvtomma flaskor. Tänd ett doftljus eller två (på ett säkert ställe) eller ställ in några doftpinnar. Uppdatera med nya handdukar, en fräsch badrumsmatta och förvara toalettpappersrullarna i en snygg korg.  

#7 Tänd upp ute!

Glöm inte bort trädgården, uteplatsen eller balkongen. Få till en personlig och mysig oas med dekoration och utebelysning. Mys till det med ljusslingor som lyser upp och skapar stämning. Varför inte ladda ett eldfat eller en eldkorg med ved och överraska gästerna med?

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.