Välj rätt belysning

– låt oss guida dig till rätt belysning!

Hitta rätt belysning för ditt behov

Belysning är så mycket mer än ljus. Den gör enormt mycket för inredningen och känslan i rummet. Genom att belysa en vägg eller gardin kan du ge ditt rum en helt ny karaktär.

Rätt belysning bidrar till den stämning som du vill förmedla. För att få till bra ljus och harmoni i ett rum brukar det vara lagom med 5–10 belysningspunkter. Med endast en taklampa kan ljuset kännas begränsat och du upplever att en del vinklar och hörn känns mörka. Skapa då små rum i rummet genom att belysa utvalda detaljer. Det kan vara en fåtölj, ett avlastningsbord eller kanske en vacker tavla. Det gör att rummet känns mer ombonat och upplevs större.

Skapa helhet med belysning

Med en mix av olika varianter av belysning får du till ett stämningsfullt hem. Ett smart sätt att skapa dynamik är att placera lamporna på olika höjder i rummet.

Svårt att veta vilken belysning som behövs i rummets olika delar? Börja med att fundera kring vad du brukar göra i rummet, var du oftast är i det och vilken känsla du vill få till.

  • Belysning rum för rum

  • Val av ljuskälla

  • Utebelysning – Lys upp din uteplats

Tips! Håll utkik efter dessa färgkodningar på förpackningarna beroende på vad för stämning och ljuskälla du är ute efter.