Just nu kan vi inte hitta några produkter i denna kategori.
  Tillbaka till Kuddar och täcken

  Tyngdtäcken i olika storlekar

  Ett tyngdtäcke är ett täcke som är extra tungt och som ibland också kallas vikttäcke. Det har insydda tyngder i sig (tex glaspärlor eller och är designat att vila tungt mot huden och kroppen. Denna tyngd verkar avslappnande, och många vittnar också om att de sover bättre med ett tyngdtäcke. Flera landsting i Sverige föreskriver tyngdtäcken för att behandla personer, både vuxna och barn, med sömnsvårigheter. Trycket mot huden hjälper till att frigöra hormonerna oxytocin och melatonin, vilket kan hjälpa till att lugna oss och på så sätt skapa en bättre sömnupplevelse. På Mio har vi flera olika varianter av tyngdtäcken att välja på, så att du kan hitta ett som passar just din sovstund allra bäst.

  Vilken vikt eller tyngd ska man ha i sitt tyngdtäcke?

  På Mio hittar du tyngdtäcken i olika vikt, från 3, 5, 7, 9, 11 och 13 kilo tunga. Vilket ska man välja? Man brukar rekommendera att välja ett vikttäcke som motsvarar 10-15 procent av kroppsvikten. Så om du väger 70 kilo, kan du välja ett täcke som väger 7-9 kg. Detta är en rekommendation, men du bestämmer så klart vilken vikt du trivs bäst med. En del föredrar tyngre täcken och en del vill ha lite lättare känsla.

  Tyngdtäcke för dubbelsäng

  Hos oss på Mio hittar du vikttäcken för dubbelsäng, som är 230 X 220 cm stort. Om bara du, men inte din partner vill ha ett tyngdtäcke, väljer du ett tyngdtäcke för enkelsäng med måttet 150 X 210 cm, vilket är som ett vanligt standardmått. Båda storlekar på tyngdtäcken passar bra till dina vanliga påslakan.

  Svalt tyngdtäcke

  Vill du ha ett svalt tyngdtäcke ska du välja ett utan dun? Här behöver vi fylla ut, beroende på sortimentet!

  När ska man inte ha tyngdtäcke?

  Det finns inga kända biverkningar av att använda tyngdtäcken, men om du lider av nedsatt hjärt- eller lungkapacitet ska du rådfråga din läkare innan du använder tyngdtäcke. Detsamma gäller om du lider av nedsatt muskelfunktion eller ökad känslighet för trycksår.

  Tvätta tyngdtäcke

  De flesta tyngdtäcken kan tvättas i tvättmaskin i 40 grader.