Mjuka dun- & fjädertäcken

Duntäcken är älskade för sin förmåga att hålla värmen, samtidigt som de skänker en lätt och behaglig känsla. Finns det något skönare än att dra ett fluffigt duntäcke över huvudet och snooza några minuter till på morgonen? I ett duntäcke är det anddunen och dunfjädrarna som är mirakelingrediensen – de har en unik andningsförmåga, och hjälper till att transportera bort fukt. De håller dig varm och behaglig, men inte för mycket, utan ger precis så mycket komfort och värme som du behöver!

Ansvarsfullt dun

Duntäckena på Mio är gjorda av europeiskt dun och är ansvarsfullt framtagna, utan att djur har kommit till skada. Det dun som används i våra produkter är alltid nytt och har tvättas i enlighet med IDFL:s globala regler. IDFL Laboratory and Institute är världens största laboratorie för dun- och fjädertestning.

Duntäcke – hur många gram?

Ju mer dun ett täcke innehåller, desto mjukare och fluffigare är det.

Duntäcke – svalt

Hos oss hittar du duntäcken i olika tjocklekar som är olika varma. Du kanske vill ha ett svalt duntäcke på sommaren och ett varmare duntäcke på vintern?

Duntäcke – allergi

Har du också hört att allergiker inte ska använda duntäcken? Det stämmer inte. Mios duntäcken är certifierade enligt NOMITE®, som garanterar att dunprodukten inte innehåller kvalster.

Tvätta duntäcke i maskin

Våra duntäcken kan du tvätta i tvättmaskin på 60 grader och sedan torktumla dem på låg värme. Det är viktigt att alla fjädrar och dun är ordentligt torra innan du börjar använda duntäcket igen.

Förläng livslängden på ditt duntäcke

Så ofta du kan ska du skaka, puffa och vädra ditt täcke så att det fylls med luft. På så sätt håller det sig fräscht, men det är också en bra idé att skaka ditt duntäcke för att få dunet att fördela sig i fodralet efter nattens sömn.