Allergivänliga fiberkuddar

En kudde med fiberfyllning är framtagen för att efterlikna naturfyllda kuddar, såsom dun och fjäder, men är samtidigt enklare att tvätta och torkar fortare. Vi på Mio har ett brett sortiment av bekväma fiberkuddar som passar alla sovstilar, oavsett om du sover på mage, rygg, eller sidan.

Varför ska jag välja en fiberkudde?

Även kudden du sover på kan innehålla modern teknologi. Många fiberkuddar i dag är tillverkade för att ges samma egenskaper som kuddar med dun- och fjäderfyllning. Är du allergisk mot fjäder är fiberfyllning ett utmärkt alternativ. De är också smidigare att tvätta och torkar snabbare än kuddar med naturfyllning. Dessutom är vi på Mio noga med att alla våra fiberkuddar är OEKO TEX-certifierade, vilket är ett globalt enhetligt och oberoende provnings-och certifieringssystem för textila produkter. Du hittar mer om Mios hållbarhetsmärkningar i anslutning till varje produkt.

Vad innebär fiberfyllning i kudden?

Vi har kuddar med många olika slags fiberfyllningar, vilket innebär att du kan hitta den kudde som passar dig bäst, oavsett om du är varm, kall, sover på rygg eller sida, vill ha en stor kudde med hotellkänsla eller en mindre kudde till barnsängen.

En skön huvudkudde fylld med silikoniserad hålfiber innebär att kudden tack vare sina hålfiber innehåller luft, som i sin tur är en bra isolering och effektivt transporterar bort fukt från kroppen. Hålfiberns silikonövedrag gör dessutom kudden mjuk och smidig utan att stoppningen korvar sig.

Våra sköna kuddar fyllda med microfiber ger å sin sida den exklusiva känslan av en dunkudde, men är samtidigt allergisäker.

En fiberkudde med bollfiber och silikoniserade polyesterhålfiber gör till exempel kudden extra spänstig och stöttande för din nacke och rygg för dig som gärna sover på sidan.

Vilken kudde passar mig?

Sömn är extremt viktigt för vårt välbefinnande och därför tar vi det på stort allvar på Mio. En bra kudde ska ge din nacke ett naturligt stöd. Därför är det viktigt att tänka på vilken sovstil du föredrar när du väljer kudde. Sover du på rygg bör kudden vara lägre, medan du får bäst stöd av en hög och fast kudde om du hellre sover på sidan. Att sova på mage innebär ofta att din nacke får en onaturlig böjning, men om du verkligen inte kan sova på rygg eller sida så gäller det här att välja en så platt kudde som möjligt.

Kom in till oss på Mio så ger vi dig bäst hjälp att hitta rätt kudde. Vi har personal med gedigen utbildning för att hjälpa våra kunder att få bästa möjliga sömnkomfort.