Behaglig sömn med fibertäcken

Ett skönt täcke kan verkligen förhöja den sköna och avslappnade känslan i en säng. Vilket täcke ska man då välja? Ett fibertäcke är ett av de vanligaste alternativen och det består av tex mikrofibrer och hålfibrer. Hålfiber innehåller luft vilket ger täcket bättre isoleringsförmåga och fibrerna hjälper också till att transportera bort fukt från kroppen. Med ett fibertäcke får du en behaglig upplevelse i sängen och ett bättre sovklimat. I Mios sortiment hittar du flera olika typer av fibertäcken i olika storlekar och olika tjocklek.

Svalt fibertäcke

Vill du ha ett svalare täcke på sommaren, och ett varmare täcke på vintern? Hos oss på Mio hittar du svala fibertäcken som gör att du kan sova gott i värmen, och ändå få känna dig ombonad.

Täcke – vilket mått ska man välja?

De flesta täcken för enkelsäng är 150 X 210 cm, medan täcken för dubbelsäng har måttet 230 X 220 cm. Vill man inte dela täcke med sin partner i en dubbelsäng kan man använda sig av två täcken som är 150 X210 – kanske vill du ha ett svalt täcke, och din partner vill ha ett tyngdtäcke?

Tvätta fibertäcke

Mios täcken är alla tvättbara i maskin, de flesta i 60 grader och kan torktumlas i låg värme. Och de flesta av dem har ett yttertyg i OEKO-TEX-certifierad (ekologiskt) bomull, för extra skön komfort. Vem älskar inte den där krispiga känslan man får i ett hotelltäcke – det kan du uppleva även hemma!

Så förlänger du livet på ditt täcke

Om du har möjlighet kan du skaka, puffa och vädra ditt täcke ofta – kanske varje morgon!? På så sätt fyller du täcket med ny luft och håller det fräscht och fint längre. Dessutom ger du kvalster och bakterier en match!