Ergonomiska kuddar

11 produkter

Ergonomiska kuddar som passar olika sovstilar

För att ge din sömn extra kvalitet ska du välja den kudde som ergonomiskt passar dig och din sovstil bäst. Vårt utbud av kuddar i olika fasthet, höjd och material gör att du kan hitta den kudde som får dig att sova så där extra gott.

Så väljer du rätt kudde

En bra kudde ska ge stöd och rygg och nacke och kan vara lika viktig som resten av sängen för att du ska få en god natts sömn. Vaknar du med värk i nacken är risken stor att kudden du sover på är fel för dig. En ergonomisk kudde anpassad efter hur du sover kan bidra till bättre sömnkvalitet och en piggare och gladare du.

För att välja rätt kudde ska du utgå från din sovstil. Sover du på rygg, sidan eller helst på mage? Om du föredrar att ligga på rygg mår din nacke bäst av en kudde med lågt nackstöd, gärna en ergonomisk kudde av latex eller skumgummi.

Sover du på sidan kan en hög och fast kudde göra att ditt huvud och din nacke får optimalt stöd. Om du sover på magen riskerar du att ge din nacke en onaturlig böjning. Om du inte kan sova på något annat sätt är det därför viktigt att tänka på att ha en låg kudde.

En ergonomisk kudde är utformad för att ge bästa möjliga stöd till huvud och nacke. Ta reda på om den främst är avsedd för att sova på i rygg och/eller sidoläge. Ta gärna hjälp av vår kunniga personal, som är utbildade i att hjälpa dig att sova riktigt gott!