Fem smarta tips – så sparar du el i vinter!

Med små insatser kan du spara el både under den här vintern och många framöver! Ta del av våra tips och börja redan idag så står du bättre rustad när kylan kommer.

#1 Värm dig med mysiga plädar

Svep in dig i en skön pläd när kylan kommer smygande. Varför inte ha en i varje rum? Plädar värmer och höjer mysfaktorn. De passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Lägg i soffan, fåtöljen, på puffen, i sängen… Kör bara kör – du kan inte ha för många! Bomull, ull eller fleece? I vårt sortiment finns det många olika material och färger.

#2 Installera mattvärme

Elskade mattor! Sänk temperaturen inne och investera i några mysiga och sköna mattor. Låt dem bidra med värme i rum som du spenderar mycket tid i. Dessutom ramar mattor in – och lyfter fram – möblerna som står på dem. Fler fördelar? Ja! De dämpar ljud så ljudnivåerna i ditt hem blir mer behagliga.

#3 Gör hemmet smartare

Med vårt system Mio Smarta Hem och tillhörande smarta produkter kan du enkelt anpassa hemmet efter dina behov. Styr lampor, strömbrytare och övervakningskameror enkelt via mobilen. Det fungerar var du än befinner dig och så länge du är uppkopplad. Stäng av onödiga strömkällor när du inte behöver dem. Kom igång idag!

Läs mer om Mio Smarta hem.

#4 Varmt täcke i svalt sovrum

Sänk temperaturen i sovrummet och låt ett härligt varmt täcke värma dig. Du sparar el och får bättre sömn på köpet! Visste du att den optimala temperaturen i sovrummet ligger mellan 13–18 grader? (Läs mer om våra sömntips här).

Det är tre saker som påverkar värmen när du sover – rumstemperaturen, din egen kroppstemperatur och täckets tjocklek. Behöver du hjälp att välja täcke och kudde? Ta del av vår tipsiga guide!

#5 LED drar mindre energi

LED-lampor drar mindre energi än andra ljuskällor och håller dessutom längre. LED förbrukar endast cirka 10 procent jämfört med den gamla ljuskällan. Bara en sådan sak! Om du använder ljuskällan sisådär 1000 timmar per år behöver du inte byta förrän om 25 år. Dessutom innehåller LED-lampor inte kvicksilver och är mindre känsliga för vibrationer, stötar och kyla.


Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.