Garden 24

10 varor
;

Garden 24 - system du kopplar ihop själv!

Hos Mio erbjuder vi ett urval av sortimentet från Garden 24 – utomhusbelysning gjord för att vem som helst ska kunna sätta upp den. Ingen elektriker, inga förkunskaper och inga specialverktyg behövs! Allt som krävs är en stickkontakt utomhus.

Detta flexibla belysningssystem för trädgård och utomhusmiljö kan du enkelt installera på egen hand. Du väljer själv vilka belysningspunkter du vill sammankoppla och hur du vill flytta runt dem, efter tycke och smak.

Flexibel och effektfull utebelysning

Med Garden 24 är det enkelt att få till bra, effektfull och stämningshöjande belysning i din trädgård. Det enda som behövs är ett vanligt uttag på fasaden. Du väljer en lämplig transformator och kopplar sedan på belysning och andra smarta lösningar. Välj mellan två olika transformatorer – 36W eller 60W. Det som avgör vilken transformator som passar, är hur mycket belysning du ska koppla in.

Du kan också lägga till smarta lösningar såsom exempelvis ljus- och rörelsesensorer. I nästa steg kan du koppla på förlängningskablar – beroende på hur långt ifrån uttaget du vill sätta belysningen. Det går bra att lägga till fler ljuspunkter efterhand, och vid behov byta transformator.

Strålande spotlights

I vårt urval av serien Garden 24 har vi valt ut två sorters spotlights som båda hjälper till att sätta fokus på trädgårdsmiljön på ett effektfullt sätt.

Den ena är en riktbar kub som passar bra för att belysa buskar eller mindre träd. Spotlighten är liten, nätt och energisnål tack vare sin LED-ljuskälla. Lampan lyser med 3W och blir en dekorativ detalj för att belysa vackra detaljer i trädgården. Du får också med markspjut för enkelt kunna placera spotlighten var du vill. Sladdlängd är 2 x 30 cm och för att du enkelt ska kunna vidarekoppla finns både in- och utgående kabel med.

Vår andra spotlight i Garden 24-serien är på 6W och kan placeras såväl högt som lågt. Med hjälp av tillbehören som följer med kan du välja att placera lampan på flera olika ställen för att skapa trivsel och stämning. Produkten monteras enkelt ihop med hjälp av insexnyckeln som finns i förpackningen. Belysningen är fin i exempelvis en rabatt men ger även ett vackert sken om du hänger upp den.

Decklight

Effektfull belysning som riktar ljuset uppåt och kan monteras på trädäck och altaner. Listen kan till exempel placeras vid ett trappsteg, under ett trädäck eller på ett trappräcke med sina medföljande clips. Listen är 3 meter lång och kan enkelt kopplas ihop med fler lister. Ljuskällan har en fast LED-belysning på 13W och är IP44-klassad vilket innebär att den kan användas utomhus året om. Ljuskällorna är energisnål LED med en effekt på 0.8W vardera.

Pollare

Pollare, 60 eller 45 centimeter höga, som är enkla att installera på egen hand. Ljuset kommer från en fast LED-belysning på 6W som är IP44-klassad vilket innebär att pollaren kan användas utomhus året om.

Pollarna som sprider ljus i 360 grader kan bli ett stort lyft för rabatter, trädgårdsgångar eller vid entrén. Markspjut, som gör pollarna enkla att placera, medföljer.

Välj rätt transformator

När du vet hur många belysningspunkter du vill ha i din trädgård, på altanen eller terrassen är det dags att välja transformator som gör om starkström till svagström.

Du kan välja mellan två transformatorer med olika styrkor. För att välja rätt så räknar du ihop wattantalet på dina produkter. Den lilla transformatorn är 36W och behöver du högre styrka passar den stora transformatorn på 60W.

Sladdlängden från transformator till väggkontakt är 2 meter, men du kan även köpa till förlängningssladd på 5 meter.

Koppla ihop, säkra och installera

Det är enkelt att koppla ihop dina lampor med varandra. Se till att skruva på locket på sladden så kopplingen blir tät och säkra gärna sladdens kopplingar med Garden 24:s vattentäta tape innan du gräver ner sladdarna i trädgården.

Placera dina lampor på de platser du vill ha dem och koppla sedan in transformatorn. Tips! Prova gärna när det är mörkt ute så att lamporna ger önskad effekt