Avalon – en skandinavisk sommardröm

Vad sägs om njuteliv i den här eleganta hörnsoffan med plats för många? Den dekorativa repflätningen vid armstöden ger soffan ett lite mjukare intryck. För formgivningen står den danska designstudion Says Who.

Rena linjer och fin repflätning

Det är Kasper Meldgaard och Nikolaj Druve som står bakom studion Says Who. Rena linjer, enkelhet och funktion definierar deras formspråk – vilket märks tydligt i Avalon.

Den vitlackerade aluminiumsoffan har ett stilrent uttryck som förstärks med extra höga sittdynor och formsydda ryggkuddar i beige. Färgen tas även upp i repflätningen vid armstöden, en detalj som ger soffan karaktär.

Tåligt och lätt soffa

En stomme i vitlackerad aluminium gör att Avalon är underhållsfri och inte rostar. Materialet är dessutom lätt så soffan är enkel att flytta vid behov. Bra när det är dags att ställa undan den för förvaring eller om ni vill komma från solen in i skuggan eller tvärtom.

Dynor med snabbtorkande överdrag

De bekväma dynorna är klädda med ett slitstarkt överdrag som torkar snabbt. Det har ett vattenavvisande skikt på insidan som, tillsammans med svetsade sömmar, förhindrar att fukt tränger in i dynan. Dynorna tål en regnskur men bör inte lämnas oskyddade i ett ihållande regn.

Köp till matchande satsbord

Komplettera soffan med tillhörande satsbord så har du en hel grupp.  Även borden är i vitlackerad aluminium med bordsskiva i beateak, ett tåligt och hållbart trä som har en varm brun färg. De kräver minimalt med underhåll och har ett vatten- och smutsavvisande ytskikt.

Det ena är 73x73 cm och det andra 65x65 cm. Använd dem tillsammans som ett satsbord eller var för sig.

Så tar du hand om Avalon

Aluminium tvättas vid behov med en mild tvållösning. Skölj noga med vatten men undvik högtryckstvätt. Beteak är ett naturligt tåligt trä med ett vatten- och smutsavstötande ytskikt, men bordsskivan bör ändå rengöras regelbundet med vatten och mjuk trasa eller borste. Efter ett par säsonger kan du behandla med en vattenbaserad pigmenterad ytbehandling. Som medlem hos Mio har du alltid 50% på möbelvård.

Använd textiltvätt till dynorna och skydda gärna möblerna med ett överdrag.