Höj stilen med viskosmattor

Vill du addera både kvalitet och stil till dina golv ska du satsa på en viskosmatta. Viskosmattor är populära, mycket på grund av deras fina egenskaper; de är mjuka, och de har en fin lyster. En viskosmatta är en god investering eftersom den skänker en tidlös stil till hemmet samtidigt som den är behaglig att gå och sitta på. Viskos är ett fint naturmaterial som lämpar sig för vävning, och hos oss hittar du flera olika vävda mattor i viskos. Vi på Mio har ett stort urval av viskosmattor i olika storlekar och i olika färgställningar. Många av våra viskosmattor är handvävda, vilket ger en snygg variation i färgen eftersom vävning och slitning också varierar.

Viskosmatta för alla rum

En viskosmatta passar perfekt i sovrummet eller vardagsrummet. Med en matta i rummet hjälper du till att dämpa ljud och en matta ger också en ombonad känsla i hemmet. Samtidigt gör sig en viskosmatta otroligt stiligt under en soffgrupp eller en säng. Välj en rund viskosmatta för att bryta av rummets raka väggar, eller välj en stor rektangulär matta i viskos till dina stora sociala ytor.

På Mio hittar du också mönstrade mattor i viskos med skurna mönster, och även handvävda mattor i viskos. Flera mattor är också gjorda i viskosblandningar, med tex polyester eller ull.

Så vårdar du din viskosmatta

Hur känslig är en Viskosmatta? Om du tar hand om din viskosmatta kan du njuta av den i många år. Viskosmattor är lite känsligare mot vatten och annan vätska, så de till att torka blöta fläckar när de uppstår. Gnugga sen fläcken i samma riktning som mattans lugg.

Ett annat tips är att vrida på mattan, så att den inte slits på samma områden, utan slits mer jämnt. Det går alldeles utmärkt att dammsuga en viskosmatta, och det gör också att den håller sig bättre och snyggare längre. För att förhindra att mattan glider på golvet kan du komplettera med ett halkskydd till din matta.

Välkommen in till Mio för att titta närmare på vårt utbud av viskosmattor, eller köp din viskosmatta online på mio.se.