Mattor för alla rum i hemmet

På Mio har vi mattor för alla hem, alla rum och i alla stilar. Att gå på, stå på, ligga på eller sitta på. Mattor är bra till mycket. De ramar in och lyfter fram möblerna som står på dem. De dämpar ljud och bidrar till att ljudnivåerna i hemmet blir behagliga.

Vävda mattor

Skapa en ombonad look med en vävd matta. Hos oss hittar du vävda mattor i både bomull och smutsavvisande ull i flera olika storlekar och färger. Bland våra tryckta mattor kan du välja bland många olika mönster. En vävd matta är en både praktisk och vacker matta som ger en härlig känsla i rummet. Beroende på ditt hems personliga stil kan du välja både vilket material som passar dig bäst samt om du föredrar mönstrade, randiga eller enfärgade mattor. Du hittar dem samtliga hos oss.

Wiltonmattor:

Wiltonmattor är mattor med tät, kort men ändå mjuk lugg. En klassisk wiltonmatta har mönster inspirerade av orienten och är ett mycket bra och tidlöst val. Eftersom mattans baksida är i jute är den styv och ligger stadigt och bra på golvet.

Dammsug mattan regelbundet så håller den sig fräsch och fin många år. Om du skulle spilla eller få andra fläckar på din matta går de oftast lätt att få bort. Du kan tvätta med en ren handduk som du har haft lite ljummet vatten och diskmedel på. Badda och gnugga försiktigt på fläcken.

Bomullsmattor:

En bomullsmatta är ett bra alternativ om du letar efter mattor i naturmaterial. Välj en handvävd matta i bomull som kommer att göra sig lika bra under matbordet som under soffan eller i köket. Många bomullsmattor är vändbara vilket ger dem en lång livslängd. Eftersom bomullsmattor inte är så styva som wiltonmattor kan det vara bra att köpa till mattunderlägg och hörnvakter som gör att mattan ligger säkert på plats.

Välj rätt matta för ditt hem

Vilken matta passar din inredningsstil, dina behov och ditt hem? Vi lovar att valmöjligheterna på Mio är fler än dina önskemål. Det finns en mängd olika former, färger och material att välja mellan. Tänk på att mattan gärna får fungera fint med resten av inredningen och förstärka din egen personliga stil.

En snygg och behaglig matta är så mycket mer än något som ska täcka golvet. Välj den med kärlek. Låt den ta plats. Med lugg eller utan. Mjuk och len eller lite mer åt det rustika hållet med en naturnära känsla. Iögonfallande eller diskret. Du väljer! En matta kan förändra ett helt rum. Välkommen in till någon av våra butiker och titta närmare på våra mattor eller köp dem online på mio.se.