Omfamna rummet med ullmattor

Vill du addera stil till dina golv ska du satsa på en ullmatta. Ullmattor är populära, mycket på grund av deras fina egenskaper; de värmer, de är slitstarka, de dämpar ljud bra och de håller sig fina länge, är naturligt smutsavvisande och har lång livslängd. En ullmatta är en god investering eftersom den skänker en tidlös stil till hemmet samtidigt som den håller länge. Ull är ett fint och slitstarkt naturmaterial som lämpar sig för vävning, och hos oss hittar du flera olika handvävda mattor i ull.

På Mio hittar du ett stort urval av handvävda ullmattor i olika storlekar och i olika färgställningar. Våra ullmattor kommer också i olika tjocklek och alltid av högsta kvalitet. Flera av dem är också vändbara, vilket gör att man kan utöka levnadslängden på mattan ännu mer.

Ullmatta för alla rum

En ullmatta kan du ha i alla hemmets rum; i hallen, sovrummet, matrummet eller vardagsrummet. Ullens fina kvalitet hjälper till att dämpa ljud och ger en ombonad känsla i hemmet, samtidigt som den gör sig otroligt stilig under en soffgrupp eller en säng. Välj en rund ullmatta för att bryta av rummets raka väggar, eller välj en stor rektangulär ullmatta till dina stora sociala ytor. Ullmattan gör sig också bra i hallen och i köket, mycket tack vare att den är smutsavvisande.

På Mio hittar du också mönstrade mattor i ull, bland annat kelimmattor och mattor med skurna mönster, och även handvävda mattor i ull. De naturliga färgerna i ullmattor är levande och ger en speciell värme och känsla i rummet.

Så vårdar du din ullmatta

Om du tar hand om din ullmatta kan du njuta av den i många år. Har du en vändbar matta, kan du vända på den då och då, och ett annat tips är att vrida på mattan. På så sätt slits den inte på samma områden, utan slits på ett jämnare sätt. Det går alldeles utmärkt att dammsuga en ullmatta, och det gör också att den håller sig bättre och snyggare längre. För att förhindra att mattan glider på golvet kan du komplettera med ett halkskydd till din matta.

Välkommen in till Mio för att titta närmare på vårt utbud av ullmattor, eller köp din ullmatta online på mio.se.