Få naturlig stil med jutemattor

Vill du addera både kvalitet och stil till dina golv ska du satsa på en jutematta. Jutemattor är populära, mycket på grund av deras fina egenskaper; de är tåliga och kräver nästan inget underhåll. Dessutom är den naturliga looken snygg i hemmet, och naturfibrerna ger en stilmässigt spännande struktur till mattan. Jute är ett fint naturmaterial som är miljövänligt, då jute-fibrer växer snabbt och är biologiskt nedbrytbara.

På Mio hittar du ett stort urval av jutemattor i olika storlekar och i olika färgställningar. Många av våra mattor i jute är handvävda, vilket ger en snygg variation när det gäller färgerna, som ofta går i bruna och beige nyanser. Neutrala färger som passar att matcha till de flesta färger.

Jutematta för alla rum

En jutematta kan du ha i alla hemmets rum; i hallen, sovrummet, matrummet eller vardagsrummet. Med en matta i rummet hjälper du till att dämpa ljud och en matta ger också en ombonad känsla i hemmet. Samtidigt gör sig en jutematta väldigt snyggt under en soffgrupp eller en säng. Välj en rund jutematta för att bryta av rummets raka väggar, eller välj en stor rektangulär matta i jute till dina stora sociala ytor. Strukturen på jutemattan ger mattan dess unika stil som passar i alla hem och i alla rum, oavsett om du vill ha en minimalistisk stil eller mer rustik känsla.

Så vårdar du din jutematta

Om du tar hand om din jutematta kan du njuta av den i många år. Mattor i jute kan man ha både utomhus och inomhus, men de är känsliga för vatten så har man den utomhus, under altanmöblerna bör den placeras under tak.

För att förhindra att mattan glider på golvet kan du komplettera med ett halkskydd till din matta.

Välkommen in till Mio för att titta närmare på vårt utbud av jutemattor, eller köp din jutematta online på mio.se.