Skapa rum efter solen

En trädgård kan vara mycket mer än bara en trädgård! Med lite tanke, planering och kärlek kan du skapa nästan lika många rum ute som du har inne. Vad använder du trädgården till? Eller snarare, vad skulle du vilja använda den till? Utgå ifrån hur solen rör sig och skissa upp dina rum utefter hur mycket sol – eller skugga – de kräver.

Så här skulle det kunna se ut:

En trädgård uppbyggd med flera rum känns ofta mer inbjudande och intressant än en som består av en stor överblickbar yta. Med hjälp av häckar, plank, blommor, stenar, buskar, och träd kan du bygga rum i trädgården – och med lite utemöbler och inredning skapar du dig ett helt nytt hem utomhus!

Inspireras av våran fiktiva trädgård med följande rum:

  1. Rum för avkoppling
  2. Rum för bästa solläget
  3. Rum för utemiddagar
  4. Rum för det lilla extra

1. Rum för avkoppling

Skapa ett utomhusrum helt dedikerat till lugn och ro. Kanske vill du inreda en mysig hörna med cafékänsla? Eller ett alldeles eget utomhusvardagsrum? Välj det som får dig att komma ned i varv som allra bäst. Addera gärna lite solcellsbelysning så du kan njuta av även när solen gått ned.

2. Rum för bästa solläget

Borta bra men hemma helt klart bäst. Inred ditt eget hemesterparadis och skapa en plats där solstolen alltid väntar på just din handduk. Med lite brickbord, ett parasoll och en och annan mjuk textil blir det bättre än vilken charterresa som helst!

3. Rum för utemiddagar

Få saker är lika njutbara som en mysig middag under bar himmel! Se till att få så mycket ut av din utomhusmatplats som möjligt. Fundera över hur väder och vind brukar röra sig under dagen. Behöver du kanske säkra upp med extra skydd någonstans? Säkerställ även att du har ett tillräckligt stort parasoll ifall solen tar upp allt för mycket energi.

4. Rum för det lilla extra

En undangömd återhämtningsplats? En mysig caféhörna? En hammock i skuggan? Eller kanske en strategiskt utvald plats i närheten av barnens favoritlekplats, där du kan hämta krafterna mellan varven och kanske få njuta av en (mer eller mindre varm) kaffe.

Nyttja hela trädgården och inred den så varje plats ger dig så mycket som bara möjligt av sommarens alla möjligheter; oavsett om det gäller lek och bus eller lugn och ro. Det här är din sommar!

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.