Så belyser du din trädgård

Nu kommer våren smygande och det är dax att röja undan inför den nya årstiden. Du har väl inte missat att vi nu även kan erbjuda utebelysning som ger liv till din trädgård, fasad och uteplats i sortimentet? Lys upp och fortsätt att njuta av att vara ute under kvällar och helger!

Innan du väljer utebelysning kan det vara bra att tänka igenom var det behövs ljus – och vad som funkar bäst. Om du bor i villa eller radhus kan det underlätta att dela upp trädgården och huset i olika delar. Bor du i lägenhet och har en balkong, så kan rätt utebelysning skapa en härlig stämning och förlänga utesäsongen. Här nedan har vi samlat tips och idéer:

Ytterdörren och entrén

Med en bra fasadbelysning blir såväl entréer som dörrar ordentligt upplysta. En genomtänkt och bra utebelysning vid ytterdörren skapar en välkomnande känsla och håller även inbrottstjuvar borta. Som bonus hittar du nycklarna lätt – och slipper vara mörkrädd.

Garage och förråd

Ska du ställa in cykeln, slänga soporna eller kanske hämta några verktyg? Satsa på en funktionell belysning som underlättar de små turerna ut till garaget, skjulet, förrådet, soptunnan eller brevlådan.

Uppfarten

Låt ljuset visa dig och dina gäster vägen fram till huset. Bli välkomnad av ljus som leder dig rätt. Vägglampor på till exempel en mur eller ett staket, spotbelysning i marken eller pollare vid sidan av vägen. Det finns mycket att välja mellan.

Trädgård

Skapa små stigar, lyft fram dina rabatter och låt trädgården leva även på kvällen. Pollare, trädgårdslyktor och spotar i marken gör underverk. Du blir glad av att mötas av en upplyst trädgård och även grannarna får något fint att titta på!

Terrass, uteplats och balkong

Inred ute som inne och skapa en skön stämning. Med effektfull utebelysning får du till en mer ombonad och mysig känsla. Det är inte bara praktiskt med utebelysning när mörkret faller – den skapar även trivsel och atmosfär.