Så belyser du din trädgård

Du hittar utebelysning som ger liv till din trädgård, fasad och uteplats hos oss. Lys upp och fortsätt att njuta av att vara ute under kvällar och helger!

Innan du väljer utebelysning kan det vara bra att tänka igenom var det behövs ljus – och vad som funkar bäst. Om du bor i villa eller radhus kan det underlätta att dela upp trädgården och huset i olika delar. Bor du i lägenhet och har en balkong kan rätt utebelysning skapa en härlig stämning och förlänga utesäsongen. Här nedan har vi samlat tips och idéer.

Ytterdörren och entrén

Med en bra fasadbelysning blir både entréer och dörrar ordentligt upplysta. En genomtänkt och bra utebelysning vid din ytterdörr skapar en välkomnande känsla och håller även inbrottstjuvar borta. Som bonus hittar du nycklarna lätt – och slipper att vara mörkrädd.

Garage och förråd

Ska du ställa in cykeln, slänga soporna eller kanske hämta några verktyg? Satsa på en funktionell belysning som underlättar de små turerna ut till garaget, skjulet, förrådet, soptunnan eller brevlådan.

Uppfarten

Låt ljuset visa dig och dina gäster vägen fram till huset. Bli välkomnad av ljus som leder dig rätt. Vägglampor på till exempel en mur eller ett staket, spotbelysning i marken eller pollare vid sidan av vägen. Det finns mycket att välja mellan.

Trädgård

Skapa små stigar, lyft fram dina rabatter och låt trädgården leva även på kvällen. Pollare, trädgårdslyktor och spotlights i marken gör underverk. Du blir glad av att mötas av en upplyst trädgård och även grannarna får något fint att titta på!

Terrass, uteplats och balkong

Inred ute som inne och skapa en skön stämning. Med en effektfull utebelysning får du till en mer ombonad och mysig känsla. Det är inte bara praktiskt med utebelysning när mörkret faller – den skapar även trivsel och atmosfär.

Stilrena och praktiska portabla lampor

Med en uppladdningsbar portabel lampa får du en fin detalj som passar utmärkt till uteplatsen, det sena kvällsdoppet vid stranden eller som stämningsfull belysning på matbordet. Lys upp uteplatsens sena sommarkvällar eller läs stunden i fåtöljen inomhus och skapa en trevlig och mysig atmosfär.

Med portabel belysning får du flexibilitet och bekvämlighet utan att offra på ljuskvaliteten. Den enkla bärbara designen gör det lätt att ta med sig lampan dit där den behövs, oavsett om du behöver extra ljus vid skrivbordet, nattduksbordet eller på ett annat ställe. Slipp sladdar och knepiga kopplingar, låt en portabel lampa följa med dig dit du går!

Styr utebelysningen från mobilen!

Med Mio Smarta Hem kan du enkelt anpassa belysningen efter känsla och aktivitet. Schemalägg när dina lampor ska tändas och släckas. Du kan även ändra exempelvis ljusstyrka och färgtemperatur efter behov.

Våra smarta strömbrytare styrs enkelt via en app i din mobiltelefon. Du sätter på och stänger av dem trådlöst. De kan även schemaläggas via appen. Det går även att mäta energiförbrukningen på inkopplade produkter. Smarta strömbrytare gör det möjligt för dig att dra ner på elkostnaderna. Strömbrytarna kan även röststyras via till exempel Google Assistant eller Alexa Home. Smart, eller hur?

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.