Plafonder

9 varor
;

Plafonder för allmänbelysning

För att ljussätta ett rum är det enklast att börja uppifrån, med en effektiv och snygg taklampa. Taklampor ger en bra allmänbelysning, vars uppgift är att sprida ett mjukt och klart ljus över hela rummet.

Plafond med eller utan spotlights

En takplafond är ett bra val till allmänbelysning när man inte vill göra av med så mycket av takhöjden. Men vad är en plafond och vad skiljer den från andra taklampor? En plafond är en taklampa som monteras nära taket medan en pendellampa är en lampa som hänger ner från taket.

En del plafonder har spotlights](https://www.mio.se/belysning/taklampor/Spotlights), vilket är ett utmärkt sätt att sprida ljus i hela rummet eller att fokusera det genom att rikta enskilda spotlights mot speciella föremål eller ytor. Spotlights kan till exempel hänga på rad längs en skena, eller sitta monterade på en rund plafond.

Välj rätt ljuskälla

Vill man se till att plafonden tar så lite plats som möjligt, är det bra att välja en med LED-armatur som tar mindre plats än en traditionell plafond. Välj en dimbar plafond för att kunna välja mellan full styrka och mer stämningsfull belysning.

Hos oss finns plafonder i olika material såsom glas, tyg och metall och med dekorativa prismor i akryl. Välj mellan olika färger såsom silver, mässing, vit och metall.