Skärbrädor

11 varor
Miljö
Produkt
;

Skärbrädor för olika användningsområden

En skärbräda är ett oerhört viktigt inslag i ditt kök och användningsområdena är många. Du ska inte bara kunna skära, hacka och strimla dina råvaror på en skärbräda. Den kan också fungera som ett läckert uppläggningsfat att arrangera dina rätter på, särskilt om du serverar på en skärbräda i härliga material som trä eller en bricka i marmor. Och den ska också vara snygg i ditt kök. Därför har vi på Mio noga valt ut skärbrädor som både gör din matlagning roligare, höjer stilen i ditt kök och kan bli pricken över i:et när du serverar familj och vänner dina goda rätter.

Vilken typ av skärbräda är bäst?

Skärbrädor i trä är mer skonsamma mot knivens egg och bidrar därför till att förlänga livet på dina viktiga köksknivar. De är också ett vackert inredningsinslag i ditt kök. Våra skärbrädor i till exempel teak eller akacia är både snygga att servera plockmat, tapas, charkuterier och andra rätter på och vackra att hänga upp när de inte används. Ett tips är att få din skärbräda i trä att hålla länge genom att diska den i varmt vatten med diskmedel för hand. Vi har också stilfulla skärbrädor av återvunna sockerrör som tål maskindisk.

Fler tips för dina skärbrädor i trä: Låt dem dropptorka på högkant och behandla dem gärna regelbundet med olja. På Mio har vi naturlig träolja i vårt sortiment som lämpar sig särskilt för skärbrädor och köksbänkar i trä. Oljor som olivolja och matolja kan däremot härskna och påverka smaken på dina råvaror. Avsluta behandlingen med att gnida in skärbrädan med bivax.