Varannan vecka

När livet ska in på 52 m²

När livet ska in på 52 m²

Ensamstående förälder med två små vackra vildar i en liten tvårummare? Ja, då gäller det att möblera smart och hitta finurliga lösningar. Samtidigt ska er lilla vrå av världen vara mysig och hemtrevlig så att hemmalivet fylls med skratt, bus och mysiga stunder att minnas.

Välkommen hem! Hallen är det första du möts av. Den får gärna kännas inbjudande, ombonad och ha plats för mycket.

Spela spel är kul! Ett runt bord är inbjudande, gör att rummet känns större och dessutom tillför det en mjuk känsla. Tänk på att välja en bra riktad belysning över bordet så ser ni bättre när läxorna ska göras, jobbet följer med hem eller sällskapsspelen kommer fram.

Allra käraste syster

Vem vill inte dela rum med syrran? Alltid någon att prata, leka och retas med. En stor hylla som rymmer mycket, flera kroklister i rätt höjd för barnen och förvaring under sängen gör det enkelt att hålla ordning på prylarna.

Även detta rum har delats upp i två avdelningar med hjälp av olika kulörer och även gardiner som skärmar av. Nu kan storasyster ta det lugnt och mysa i sovdelen samtidigt som lillasyster pysslar och sjunger i lekdelen. I den senare finns två skrivbord uppställda mittemot varandra – perfekt när syskonen vill rita, spela spel eller lösa världsproblem.

Pallar som sängbord och puffar med förvaring förvandlas på en sekund till extra sittplatser när kompisarna kommer på besök.

Det är i köket det händer

Förtroliga frukostsamtal, födelsedagsbakning, de små bråken som kan bli när någon vägrar äta upp grönsakerna, fredagsmys, kramar och kvällsmackor.

Att måla väggarna i en ljus kulör gör att kökets få kvadratmeter känns som fler och hyllan ovanför diskbänken är guld värd när lådorna är för få.

Den lilla balkongen är ett omtyckt extrarum där en ibland trött pappa kan hämta andan mellan lek, mat och nattning. Att luta sig tillbaka och få dricka en kopp kaffe i lugn och ro kan göra underverk ibland.