Dags att preppa för påsk!

Påsken närmar sig och vi längtar efter att få fira tillsammans under några lediga vårdagar. Oavsett om du vill göra det storslaget eller bara lite lagom hör god mat, blommor och pynt påsken till. Och äggstremt mycket godis såklart!

Duka upp

En stor del av påsken firar vi till bords med god mat och mycket prat. Ladda upp för en härlig långhelg med ägghalvor, sill, lax, lamm och annat gott som hör påsken till. Och vem älskar inte en god västerbottenpaj? I år ligger påsken sent så med lite tur går det bra att äta utomhus. Det kanske kan bli både lunch, påsktårta och middag utomhus!

... och duka fint!

Vill du ha en färgsprakande dukning med ägg och fjädrar i regnbågens alla färger eller lite mer nedtonat och stilrent? Oavsett vilket – låt naturen flytta in som en hyllning till den spirande våren, värmen och alla knoppande grenar. Låt grönskande detaljer i form av små blomsterlökar, färgsprakande påskliljor och björkris få ta plats på bordet. Välj servis med omsorg, bestick som kompletterar den på ett fint sätt och självklart festliga glas på rad.

Påskpynta både inne och ute

Det behöver inte vara kycklingar, påskharar och färggranna fjädrar i varje hörn men att påskpynta hemmet lite gör att helgen känns speciell och lite extra högtidlig.

Glöm inte att göra fint och dekorera även utomhus. Gå loss med fjädrar i buskar, blommor i krukor, ljusslingor som skapar stämning och annat som gör att påskhelgen blir något utöver det vanliga.

Låt påsken blomma

Ljus, värme och grönska hör ihop. Blommor hör påsken till så låt stolta påskliljor och rara penséer förgylla såväl entré som krukor och balkonglådor. Kanske några näpna minipåskliljor här och var också eftersom de är så söta. Dekorera gärna med vide eller björkris för att förstärka den påskiga känslan. Inomhus lyser solgula tulpaner, snittpåskliljor och ris upp. Och pärlhyacinter i en liten kruka gör nog varje människa extra glad!