Dags att duka för jul

Pirr, längtan och förväntan. Doft av nyskurat, gran och hembakat. Visst är förberedelserna inför själva firandet en viktig och rolig del av julen? Inte minst dukningen som kräver viss framförhållning och en dos kreativitet. Fram med textilier, dekorationer, pynt och ljus. Nu är det dags för såväl bordet som miljön runtom att kläs i julskrud!

Dukning med tradition

En vacker dukning förhöjer julkänslan. Gillar du en klassisk julstil med rött, grönt, tindrande ljus och tomtar? Lev ut den stilen i dukningen! Det får gärna kännas ombonat, genuint och andas lite Carl Larsson-romantik. Skapa enkla dekorationer med mossa, kottar och gran. Dekorera med julröda äpplen och bär. Det är de små detaljerna som gör det!

Det lilla julbordet

Maffigt dukade långbord i all ära men alla har ju inte hela släkten hemma på besök. Låt även det lilla firandet – eller kanske frukosten innan det bär av till släkten – få en fin dukning med julkänsla. Med små enkla medel som lite granris och juliga bestickhållare får du till det lilla extra.

Duka upp julmaten på köksbänken

Köttbullar, skinka, Janssons frestelse och sill. Visst längtar man efter den goda julmaten? Oavsett vad du tycker om och brukar laga så är det både smidigt och ser fint ut att ställa maten på en köksbänk eller köksö. Dekorera med blommor, ljus och tomtar.