Fixa juldukningen

– Skapa julkänsla kring julbordet med enkla medel –

Dags att duka för jul

Pirr, längtan och förväntan. Doft av nyskurat, gran och hembakat. Visst är förberedelserna inför själva firandet en viktig och rolig del av julen? Inte minst juldukningen som kräver viss framförhållning och en dos kreativitet. Fram med jultextilier, juldekorationer, julpynt och ljus. Nu är det dags för såväl bordet som miljön runtom att kläs i julskrud!

Hur ska man dekorera julbordet?

En vacker dukning förhöjer julkänslan. Gillar du en klassisk julstil med rött, grönt, tindrande ljus och tomtar? Lev ut den stilen i dukningen! Det får gärna kännas ombonat, genuint och andas lite Carl Larsson-romantik. Skapa enkla dekorationer med mossa, kottar och gran. Dekorera med julröda äpplen och bär. Det är de små detaljerna som gör det enkla julbordet!

Det lilla julbordet

Maffigt dukade långbord i all ära men alla har ju inte hela släkten hemma på besök. Låt även det lilla firandet – eller kanske frukosten innan det bär av till släkten – få en fin dukning med julkänsla. Med små enkla medel som lite granris och juliga bestickhållare får du till det lilla extra.

Duka upp julmaten på köksbänken

Köttbullar, skinka, Janssons frestelse och sill. Visst längtar man efter den goda julmaten? Oavsett vad du tycker om och brukar laga så är det både smidigt och ser fint ut att ställa maten på en köksbänk eller köksö. Dekorera med blommor, ljus och tomtar.


Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.