Behåll den sköna värmen inne

Vinterkylan letar sig in, du vill höja temperaturen hemma men oroar dig för elräkningen. Men vet du vad? Det finns många smarta sätt att stänga kylan ute utan att skruva upp elementen. Här kommer några tips!

#1 Svep in dig i något gosigt!

Kommer du in frusen efter en långpromenad, har åkt på en jobbig förkylning eller bara vill mysa till det lite extra så har vi ett tips – Mys till det i soffan med en gosig pläd eller dyk in i ett duntäcke! Klä in det i ett fint och värmande påslakan så blir tv-tittandet en dröm.

#2 Installera mattvärme

Elskade mattor! Sänk temperaturen inne och investera i några mysiga och sköna mattor. Låt dem bidra med värme i rum som du spenderar mycket tid i nu när elpriserna skjuter i höjden. Dessutom ramar mattor in – och lyfter fram – möblerna som står på dem.

#3 Lås in värmen med rullgardin

Gardiner gör att rummet känns mer ombonat och varmt. De är både fina och fungerar som extra isolering. Om du har element under fönstret är det bra att inte stänga in värmen genom att dra för dem. Använd istället en rullgardin som skyddar mot både sol och kyla.

Rulla ner, lås in värmen och temperaturen på elementen behöver inte höjas.

#4 Välj tjocka gardiner

Har du lite kallt och dragigt hemma? Valet av gardintyg betyder mycket. Gardiner i kraftigare tyg som exempelvis sammet bidrar till att både ljudisolera och bevara värmen i dina rum. Du kanske har tänkt på att många hotell använder sig av gardiner som är lite tjockare och tyngre? Det är ingen slump!

#5 Gardiner på fler ställen

Gardiner hjälper dig att hålla inomhustemperaturen på en behaglig nivå och hålla nere elkostnaderna. Och det är inte bara vid fönstren som gardinerna gör nytta.

Drar det in kall luft vid ytterdörren? Sätt upp gardiner på insidan som stänger ute kylan. För att helgardera – lägg även en ihoprullad pläd längst ner som extra isolering.

#6 Lyser upp och ger värme

Ljus skapar mysig stämning, gör dig lugn, lyser upp och bidrar med värme. Nu under vintern behöver ljusförrådet fyllas på ofta, inte minst när termometern visar minus.

Hos oss hittar du alla typer av ljus och det finns många färger att välja mellan!

Andra värmande tips

Det finns många sätt att värma sig när vinterns bitiga kyla smyger sig på. Upptäck våra eldstäder från TenderFlame, alla stämningshöjande ljuslyktor, mjuka sittdynor, gosiga plädar, sköna mattor, fluffiga fällar och lurviga tofflor!

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.