Lyser upp och värmer ditt hem

TenderFlame är ett norskt varumärke som tillverkar eldstäder, kaminer, bordslyktor och ljuslyktor i stilren skandinavisk design med en unik veke av stål. Du hittar dem hos oss på Mio!

Visst är det något speciellt med eld? Fladdrande flammor som får dig att slappna av, finna harmoni och hitta ett skönt lugn hemma. TenderFlame är en prisvärd och till hundra procent säker lösning. Från små lyktor och bordsspisar till stora öppna spisar och kaminer som är perfekta om du inte har en skorsten eftersom de varken avger rök, sot eller någon lukt.

Jo, du läste rätt. Produkterna genererar inte sot – som vaxljus eller oljelampor gör – och lämnar inte heller aska efter sig.

Är det säkert?

Bränslet brinner bara i kombination med den patenterade veken i rostfritt stål. Det kommer inte att flamma upp eller explodera. Avger varken lukt eller sot. Bränslet är inte giftigt och skadar inte miljön.

Hur mycket värme ger en TenderFlame eldstad?

Tenderflames eldstäder genererar 2,2 kW, vilket ungefär motsvarar värmen från två normalstora element vid maximal effekt.

Vad är minsta rumsarea som krävs för att ha en eldstad?

Golvmodellerna kräver en rumsstorlek på minst 15 kvm. 

Kan man ha produkterna utomhus?

De kan användas både inomhus och utomhus. Vid utomhusbruk är det viktigt att brännaren inte utsätts för regn eller överskott av fukt.  

Vad är brinntiden?

Både golv- och väggmodellen med stor brännare har cirka 3–4 timmars brinntid med 1050 ml bränsle.

Har du fler frågor eller vill veta mer?

Här hittar du massor av matnyttig information.