Lyser upp och värmer ditt hem

TenderFlame är ett norskt varumärke som tillverkar eldstäder, kaminer, bordslyktor och ljuslyktor i stilren skandinavisk design med en unik veke av stål. Du hittar dem hos oss på Mio!

Visst är det något speciellt med eld? Fladdrande flammor som får dig att slappna av, finna harmoni och hitta ett skönt lugn hemma. TenderFlame är en prisvärd och till hundra procent säker lösning. Från små lyktor och bordsspisar till stora öppna spisar och kaminer som är perfekta om du inte har en skorsten eftersom de varken avger rök, sot eller någon lukt.

Jo, du läste rätt. Produkterna genererar inte sot – som vaxljus eller oljelampor gör – och lämnar inte heller aska efter sig.

Mljövänligt bränsle

Det unika bränslet TenderFuel är miljövänligt och giftfritt, till skillnad från andra liknande bränslen som exempelvis bioetanol. TenderFuel brinner bara när det kommer i kontakt med den patenterade stålveken.

Hur fyller jag på bränsle?

Bränslet är inte explosivt och kommer inte vara farligt även om du skulle råka hälla i lite medan det brinner. Påfyllning bör dock göras efter att elden släckts och brännaren svalnat.

Hur tänder jag?

Genom att först fukta veken ordentligt med TenderFuel och sedan hålla en eldstadständare eller TenderFlame-tändare mot veken några sekunder. Bränslet dras med hjälp av värmen in i stålveken och brinner rent på toppen av den.

Bränslet klassificeras inte som brandfarligt och flampunkten är så hög som 104 grader. När stålveken värms med en tändare till över 104 grader så skapas vackra lågor som värmer gott.

Är det säkert?

Bränslet brinner bara i kombination med den patenterade veken i rostfritt stål. Det kommer inte att flamma upp eller explodera. Avger varken lukt eller sot. Bränslet är inte giftigt och skadar inte miljön.

Hur mycket värme ger en TenderFlame eldstad?

Tenderflames eldstäder genererar 2,2 kW, vilket ungefär motsvarar värmen från två normalstora element vid maximal effekt.

Vad är minsta rumsarea som krävs för att ha en eldstad?

Golvmodellerna kräver en rumsstorlek på minst 15 kvm. 

Kan man ha produkterna utomhus?

De kan användas både inomhus och utomhus. Vid utomhusbruk är det viktigt att brännaren inte utsätts för regn eller överskott av fukt.  

Vad är brinntiden?

Både golv- och väggmodellen med stor brännare har cirka 3–4 timmars brinntid med 1050 ml bränsle.

Har du fler frågor eller vill veta mer?

Här hittar du massor av matnyttig information.