Välj rätt matta

– låt oss guida dig till rätt matta

Hitta rätt matta till ditt hem

En matta kan förändra ett helt rum. Den ramar in matplatsen, är ett fint blickfång i vardagsrummet eller ger färg och liv åt möbleringen. Hos oss hittar du allt från enfärgade mattor – för ett enhetligt intryck – till riktigt färgrika mattor med mönster som skiljer sig från mängden.

Anpassa mattan efter möbeln

När du köper en matta är det viktigt att ha mattans placering i åtanke. Det kan vara svårt att veta hur stor matta som behövs och det vanligaste felet många gör är just att köpa en för liten matta. Låt mattan ta för sig! Här kommer några tips på hur du får till det på bästa sätt.

Måttbeställ din egen matta till butik

Ibland räcker de vanliga standardstorlekarna inte till. Om du har en stor soffa, ett rejält tilltaget matbord eller kanske ett rum med speciell form kan det vara kul att ta ut svängarna lite. Eller så vill du bara sätta din personliga prägel på inredningen. Med en måttanpassad matta kan du få mattan precis som du vill ha den. Välj färg, material, form, storlek och avslut. Besök en av våra butiker för att se och känna på alla mattprover.

  1. Välj material och färg på din matta.
  2. Välj mått, form och vilken typ av kantning mattan ska ha; langetterad (sys längs med kanterna) kant eller bandkant.
  3. Beställ din matta i din Mio-butik. Den levereras sedan till din butik inom 14 dagar.

Se vårt sortiment av måttbeställda mattor.