Ett bra val för sömnen, hälsan och miljön!

Livet rullar på och god sömn är något vi alla behöver för att fungera. Det är när vi sover som kroppen återhämtar sig och laddar om. Sängserien Energy sveper in som en frisk fläkt! Serien är hållbar på många sätt. Flera certifieringar talar sitt tydliga språk och hållbarheten kommer in även genom den goda sömnen som en säng av den här kalibern skapar förutsättningar för. Du får kraft och energi av att sova gott. Mer ork till det du vill göra och ha mer av i livet!

Många valmöjligheter

Energy är en svensktillverkad prisvärd säng med många valmöjligheter. Ett hantverk inifrån och ut som byggts med noga utvalda komponenter för god sömn och bästa tänkbara återhämtning. För alla sängar erbjuder vi 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott.

Energy pocket ger maximalt stöd

De unikt utformade pocketresårerna ger en maximal sovkomfort. Varje zon är individuellt anpassad för att ge ett optimalt stöd, genom olika förspänningar på pocketfjädern. Tillsammans med materialen i underbädd och bäddmadrass ger detta kroppen bästa, möjliga avlastning.

  • 3-zon gäller insteg kontinental – både Plus och Standard.
  • 5-zon gäller Comfort-modellen ram – Plus och Standard.
  • 7-zon gäller Exclusive och Plus.

Därför rekommenderar Astma- och Allergiförbundet Energy

Modellen Energy Plus och bäddmadrassen Aktsam innehåller inga parfymämnen, allergener eller irriterade ämnen i sådan mängd att det finns en känd risk för allergisjukdom. Det har även ställts krav på tygets täthet, avtagbarhet och tvättbarhet samt sängens konstruktion för ett lämpligt mikroklimat. Dessutom gör de höga benen det lätt att städa under sängen. Astma- och Allergiförbundets rekommendation och Svalanmärkningen gör det lätt att välja produkter som är bra ur allergisynpunkt.

Energy är Svanenmärkt – vad innebär det?

Det innebär att Energy lever upp till de krav som Svanen ställer på sängens hela livscykel – från råvara till avfall. Mängden hälso- och miljöfarliga ämnen har minskats till ett minimum och inte minst så håller produkten en riktig hög kvalitet. En Svanenmärkt produkt är det bästa hållbara valet för den medvetna Mio-kunden.

Sängtyp

Energy finns valbar som ramsäng eller kontinentalsäng.

Ramsäng

Energys ramsängar har båda en 5-zonspocket, 18 cm, som är utformad för att ge individuell fjädring för mycket god tryckavlastning och följsamhet. Ramsängarna har en bredd på 90 cm och finns i medium, fast eller extra fast komfort. Sängarnas metallben finns valbara i krom, mässig eller svart, 12 cm eller 18 cm höga.

Se alla ramsängar i serien Energy

Kontinentalsäng

Energys kontinentalsängar har alla olika zonindelningar, se exakt per säng. Kontinentalsängarnas bredd varierar mellan 120-210 cm och finns i medium eller fast komfort. Sängarnas metallben finns valbara i krom, mässig eller svart, 12 cm eller 18 cm höga.

Se alla kontinentalsängar i serien Energy

... Psst! Kom ihåg att komforten varierar.

En säng i exempelvis fast komfort kan upplevas annorlunda än andra sängar i samma komfort. Prova vilken säng som passar dig bäst. Fråga gärna våra duktiga säljare om du är osäker.