Ekerö matplatsserie

Ekerö är ett vackert träbord som med sin tidlösa design håller i generationer. Det passar dig som uppskattar ett gediget hantverk och sätter kvalitet före kvantitet. Ta hand om bordet så håller det sig fint under många år framöver!

Matplatsen är hemmets hjärta. En viktig samlingspunkt där ni möts för att äta tillsammans och umgås. Välj bord och stolar med omsorg. Gärna funktion i kombination med genomtänkt form och självklart bra material. Ekerö är ett stavlimmat matbord i massiv ek med snygga koniska ben. Ett riktigt bra val om du vill ha ett bord som håller sig fint länge.

Lever länge

Massivt trä är vackert, naturligt och kan slipas flera gånger om det blir slitet – vilket ger en väldigt lång livslängd. Ett bra val för möbler som kommer att utsättas för mycket slitage och repor. Tänk på att du behöver ytbehandla träet på nytt efter slipning för att bevara dess skydd. Alla möbelvårdsprodukter som du kan tänkas behöva hittar du hos oss, både i butik och på mio.se.

Naturligt hållbart

Ek är ett tungt, hårt och medelsegt träslag. Träet är naturligt hållbart och har stor motståndskraft. Allt fler vill göra goda val och köpa möbler som de kan leva med länge. På Mio hjälper vi dig gärna att göra hållbara val och ge råd om hur du ska ta hand om dina möbler. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete.

Tidlös design

Ett bord som Ekerö kan leva vidare i generationer, förutsatt att du vårdar och underhåller bordet på rätt sätt. Det är ett väldigt omtyckt bord i skandinavisk stil som funnits i vårt sortiment under många år. Dess tidlösa design gör att det passar bra i såväl kök som matrum.

Trä ger ett varmt intryck

Det är ett material som ”mjukar upp” hemmet, bringar harmoni och för med sig en nordisk stilren känsla. Till ditt Ekerö-bord kan du välja mellan rund, båtformad eller rektangulär skiva. Till det runda bordet som är 115 centimeter långt ingår en iläggsskiva. Med den på plats blir bordet ovalt och 157 centimeter på längden. Sedan kan du köpa till ytterligare en iläggsskiva om du vill för att få ett bord som är 199 centimeter.

Många möjligheter

Det finns två varianter av bordet med båtformad skiva. Väljer du bordet som är 171 centimeter långt blir det 230 centimeter med den inbyggda ”butterflyskivan”. Du kan enkelt på egen hand dela bordets toppskiva och fälla upp förlängningsskivan, som finurligt göms i bordet när den inte används.

Det större bordet är 230 centimeter och blir hela 320 på samma sätt.

Hitta rätt stol till bordet

Tidlöst eller modernt? Krom eller massivt trä? Sammet eller tyg? Hos oss hittar du ett stort urval av olika matplatsstolar. Vill du sätta din personliga prägel kan du mixa matbordet med stolar från en annan serie och på så vis förstärka din inredningsstil. Form möter funktion i vårt breda utbud av stolar. Välj en som inte bara är bekväm utan dessutom sätter prägel på rummet. Här nedan har vi satt ihop några kombinationer vi gillar. Kika och se vilken som passar dig och din stil!