Barnsängar

5 varor
Miljö
Produkt
;

Barnsängar för småttingarna i hemmet!

Sängen är ju den viktigaste möbeln i ett barnrum, och en barnsäng kan vara en bra idé när barnen är mindre och ännu inte är redo för vuxensängar. Barn sover mycket mer än vuxna, och spenderar mycket tid i sin säng, så de är verkligen värda en bekväm och fin barnsäng. Barnsängar kommer i olika storlek, från de minsta spjälsängarna som passar till den nyfödda babyn, till växasängar och andra juniorsängar.

Loftsäng för barn

Hos Mio hittar du flera typer av populära barnsängar som till exempel loftsäng, som är en hög säng med stege. Bor man litet eller har ett litet barnrum kan loftsängen vara ett bra alternativ eftersom man får plats med förvaring av leksaker och annat under sängen. Eller varför inte lägga en madrass på golvet under och skapa en mysig vrå för lek och läsning, tex? Hur högt i tak ska man ha om man vill ha en loftsäng? När det gäller loftsängar för barn, behöver man inte fundera på takhöjden, eftersom loftsängen inte är högre än ca 120 cm.

Våningssäng för barn

I vårt sortiment av barnsängar hittar du också våningssäng som passar för barn. Sängbredden är 90 cm så självklart passar våra våningssängar också för vuxna! En våningssäng - i vitt eller grått - är den perfekta sängen för ett litet barnrum, gästrum eller i den lilla sommarstugan. Vi har också en förvaringslåda som man kan köpa till och som passar under sängen, bra att förvara tex sängkläder, leksaker och annat.

Växasäng för barn

Hos Mio hittar du också växasängar, alltså sängar som är lite kortare, och som kan förlängas i takt med att barnet växer. Detta ger en trygg sovplats för barnet, och samtidigt ger det barnet möjlighet att utvecklas. Växasängar har ofta extra skydd på sidorna så att barnet inte riskerar att rulla ur sängen under natten. Växasängar brukar vara ca 120 cm långa, och kan sen förlängas ytterligare 50 cm, till en total längd om ca 170 cm. Passande madrass ingår och man kan även köpa till en sänglåda som man har under sängen för extra förvaring. Hur bred är en växasäng? De brukar vara ca 70 cm breda. När ska man börja med växasäng? Man brukar säga att efter 1 års ålder kan barnet vara redo för en växasäng, men det är individuellt.

Vad är en juniorsäng?

Med juniorsängar menas de sängar för barn som barnet sover i efter spjälsängen, tex växasäng barnsäng eller loftsäng. När är barnet redo för juniorsäng? Det beror på hur barnet utvecklas och hur stor barnet är. Men man brukar säga att barnet ska sova i spjälsäng så länge det inte kan gå. Så någonstans efter 1 år är barnet redo för nästa steg, en växasäng. Efter växasängen kan man välja en juniorsäng som ofta är 200 cm lång. När detta byte sker beror också på barnets storlek och utveckling, men en växasäng blir normalt inte längre än 170 cm lång.

Välkommen in till någon av våra butiker och kika närmare på vårt sortiment - eller köp din barnsäng online på mio.se!