Julbelysning utomhus och inomhus

Lys upp hemmet inför jul

När mörkret och kylan är på besök behöver vi ljus som piggar upp. Inne i våra hem såklart men även på balkongen och uteplatsen. Hos oss hittar du många olika typer av julbelysning som hjälper till att skapa mysig stämning i ditt hem. Här kommer tips och inspiration för att du ska lyckas få till en lysande julkänsla såväl ute som inne.

Dags att sätta upp julbelysningen?

Att lysa upp hemmet under advents- och juletid är en kär tradition. Det finns inget bestämt datum för när man får eller bör sätta upp belysningen, men för de allra flesta är det dags lagom till första advent. Längtar du till julen och vill ”tjuvstarta” så finns det inget som stoppar dig! Lys upp med ljusslingor, sätt upp stjärnor i dina fönster, tänd kronljusen och njut. Låt dig inte begränsas – häng eller ställ fram belysning där du känner för det.

Lys upp både för dig och grannarna

Att sätta upp julbelysning i trädgården, på balkongen eller uteplatsen är inte bara mysigt för dig utan även för dina grannar. Det behövs inte mycket för att skapa stämning och få till en härlig julkänsla utomhus. Börja med ljusslingor som får slingra sig runt räcket och/eller dörren. Lys gärna även upp ett litet träd eller en buske intill entrén – det ser inbjudande och trevligt ut.

Batteri- eller eldrivna ljusslingor?

Välj det som passar dig bäst. Finns det inget eluttag i närheten av där slingan ska vara så passar det bra med en som är batteridriven. Utomhus kan det vara skönt med en batteridriven ljuslinga. Då är du inte är bunden till ett eluttag och slipper trassla med långa kablar. Börja alltid med att se över var du vill placera din ljusslinga och mät hur lång den behöver vara. I vårt sortiment finns ljusslingor för både inomhus- och utomhusbruk.

Ljusa upp hemmet

Lys upp inne med julstjärnor, adventsljusstakar och stearinljus. Med vintermörkret utanför fönstren gör det mycket både för stämningen och välmåendet. Vi behöver lite extra ljus under de här månaderna,lys då upp med julbelysning inomhus! Häng gärna flera stjärnor i fönstret, tänd ljusen i din adventsljusstake och låt skimret från ljusslingan sprida glans.

LED både utomhus och inomhus

Byt ut dina glödlampor till betydligt elsnålare LED-lampor i dina vanliga lampor, adventsljusstakar och utomhusbelysningen. Välj även LED-ljus i ljuskronor, lyktor och på bordet så behöver du inte oroa dig för att glömma släcka.

Se all LED-belysning