Måla om din möbel

Vill du få till lite förändring hemma? Släpp loss kreativiteten och passa på att måla om någon av dina möbler. Kanske har du en pinnstol som behöver lite kärlek? Eller en bänk? Att piffa till en möbel behöver dock inte bero på att möbeln behöver det – du kanske helt enkelt bara villhöver få till lite ny färg i hemmet. Dags att ge lite målarkärlek till en möbel eller två. Vi hjälper dig!

Välj färg

Att måla om är ett enkelt sätt att förnya. I nedan bilder har vi målat om vägghyllan Living med Nordsjö Wood Paint Indoor i kulören Strå. Att välja en färg som redan finns i rummet är ett tryggt och säkert kort som garanterat kommer ge ett fint resultat. Det ger ett både enhetligt och harmoniskt intryck. Vill du snarare bryta av den rådande färgtrenden i rummet och skapa lite mer kontrast? Det är inte heller fel. Tänk bara då på att välja en accentfärg du verkligen kan tänka dig se på fler ställen i rummet. På så sätt skapar du dig en röd tråd som knyter ihop rummet. Har du för många färger är det lätt att intrycket blir stökigt, vilket kan upplevas stressigt.

Välj gärna ett tema på 2-3 olika färger när du inreder ett rum. Det gör det lättare för dig att veta vilka inredningsdetaljer och möbler som kommer passa tillsammans. Kanske gröna väggar med beiga hyllor och svarta inredningsdetaljer? Eller blåa väggar med vita möbler och mässingsfärgade inredningsdetaljer? Du bestämmer! 

För att måla om din möbel behöver du:

  • Slippapper
  • Pensel och/eller roller
  • Täckpapp
  • Färg (vi rekommenderar Nordsjö)

Gör så här:

  1. Rengör möbeln som ska målas. Det är lätt att hoppa över förarbetet, men faktum är att det ofta är just förarbetet som påverkar slutresultatet allra mest. Och du vill inte måla in smuts och damm i din fina möbel. 
  2. Slipa ytan med sandpapper. Din färg behöver en stadig grund att fästa i. En vanlig slipkloss duger alldeles utmärkt. När du är klar kan du enkelt torka upp allt damm med en trasa.
  3. Dags att måla! Placera möbeln på täckpapp och måla 1-2 gånger.
  4. Klart! Njut av din – nästan – nya möbel! 

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.