Ett färgstarkt samarbete med Nordsjö

KULÖRKÄRLEK

Mycket grönt och blommigt i årets kollektion

Hemmet ska spegla dig och vara en trygg punkt. Då spelar färgen på väggarna en viktig roll. Det är dina unika kulör och inredningsval som gör hemmet till ditt. Låt dig inspireras av Mios och Nordsjös gemensamma kollektion!

Två varumärken – en passion

Färg gör stor skillnad och är ett enkelt sätt att förnya och förändra hemma. Tillsammans med Nordsjö har vi på Mio tagit fram en kollektion med 30 härliga kulörer som många upptäckt, ofta i någon av våra butiker där de finns uppmålade på väggarna.

Mio-kollektionen ska både hålla över tid och ligga i tiden. Älskade favoriter får ingå länge och kompletteras med kulörer som känns extra aktuella. När Nordsjö lanserade sin trendrapport för 2023 var alla teman och kulörer inspirerade av naturen och dess magiska under.

Visa vem du är

Färg betyder mycket för att få till en harmonisk helhet. Det är även så att kulören på väggarna i allra högsta grad bidrar till känslan du får när du befinner dig i rummet. Kulörer får dig att känna och må på olika sätt. Många tror till exempel att man måste vara omgiven av vitt för att hitta en känsla av lugn, men andra dämpade kulörer upplevs ofta som mer lugnande.

Tänk också på att kulörer upplevs olika beroende på vilket rum de är i, hur ljuset faller, rymden i rummet, möblerna som kompletterar dem och så vidare.

 – Kulörer kan även förändra hur vi upplever form och rumslighet. Oftast känner man att mörka och starka kulörer kommer närmare och gör att utrymmet upplevs mindre.

– Vi inser att vi verkligen behöver naturen och ska arbeta med den och inte emot den.

Bara att låta naturen flytta in, med andra ord, om du tycker om sköna gröna kulörer.

– Den gröna paletten är självklar under 2023. Mio Fjällvandring, Mio Friluftsliv och Mio Skogsväsen har funnits ett tag. Nu till våren kommer blommigare kulörer som Mio Porslinsblomma, Mio Ros och Mio Energi att växa fram som komplement.

Ann-Charlotte Linde, kulörchef Nordsjö

Tre tips när du ska måla:

  1. Hitta känslan
    Vilken känsla vill du skapa eller förstärka? Ditt kulörval ska kännas bra på väggarna, men också fungera fint tillsammans med möbler och inredning.
  2. Provmåla
    En kulör som du fastnar för i butik kan upplevas helt annorlunda på dina väggar. Därför är det bra att alltid provmåla innan du bestämmer dig.
  3. Gå din egen väg
    Låt dig gärna inspireras – men inte styras – av de trender som gäller just nu. Det är du eller ni som bor i hemmet som ska trivas och må bra.

Ann-Charlotte Linde, Kulörchef på Nordsjö

Läs intervjun med Ann-Charlotte och få fler tips här!

Färg är här för att stanna!

”Färg ger oändliga möjligheter!”

Det säger Joanna Vukota Carlsson, stylist på Mio. Hon tycker att lite färg gör stor skillnad och är ett enkelt sätt att förnya och förändra hemma.

”Det ska vara enkelt och kännas inspirerande att göra om ett rum eller hem. Är det kanske äntligen dags att våga välja den där kulören som man har suktat efter så länge?

Ett hem betyder mycket och känslan av att komma hem till rum som man älskar att vara i är viktig. Det får oss att må bra. Hemmet ska spegla oss själva och vara en trygg punkt – och då spelar färgen på våra väggar en viktig roll. Jag tror att det kommer bli allt vanligare framöver att våga olika kulörer i rummen. Färger väcker olika känslor och skapar olika intryck. Ljusa väggar kommer att finnas kvar, men jag tror att de kommer mötas av piggare kulörer. Vi kommer att lägga mer vikt vid vad kulören ska ha för ton, värme i sig och så vidare. Och framför allt våga mer vilket jag tycker känns väldigt roligt."