Välj rätt soffa

– låt oss guida dig till din nya soffa!

Hitta din drömsoffa

Att hitta sin drömsoffa är inte alltid lätt, inte minst när det finns så många olika modeller, färger och stilar att välja på. Därför har vi listat fyra av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska köpa ny soffa. Detta så att du lite enklare kan navigera dig fram bland vårt stora och breda sortiment.

1. Välj modell

De vanligaste modellerna är en rak 3-sits soffa, en divansoffa eller en U-soffa. Beroende på hur ditt rum ser ut där du ska placera soffan kan du behöva anpassa modell efter ytan. Mät gärna upp ytan där du ska placera din soffa med till exempel maskeringstejp. Då ser du tydligt hur stor plats soffan tar i rummet och får en god idé om vilken storlek på soffa du ska leta efter.

2. Hur använder du soffan?

Hur sitter du helst? När vi testar soffor sätter vi oss ofta rakt upp och ned. Men i verkligheten kanske vi inte alltid sitter så. Brukar du exempelvis krypa upp i soffan är en djupare variant eller en soffa med divan att föredra. Tycker du om att sitta mer upprätt ska du välja en soffa med kortare sittdjup.

3. Välj stil

Ska soffan sticka ut i inredningen eller vara mer neutral där övriga inredningsdetaljer sätter stilen? Våra soffor går att få i många olika tyger och färger; vissa med olika ben och armstöd. Genom att välja rätt detaljer sätter du både karaktären och lyfter rätt känsla i rummet.

  • Vill du ha en känsla av lyx och exklusivitet kan du förslagsvis välja ett chenille eller ett mjukt tyg.
  • Bor du lite mindre kan ett par höga ben exempelvis få rummet att kännas luftigare.
  • Väljer du en soffa med utställda ben och armstöd kan du skapa en modern retrokänsla i rummet.

Skapa din egen unika soffa

Mio är störst på soffor och vårt utbud är närmast enormt, men visste du också att du kan konfigurera din soffa och skapa en alldeles unik möbel? När du klickar dig in på soffan du är intresserad av kan du på de absolut flesta av våra soffor göra olika val, exempelvis ben, armstöd, tyg, färg och om du vill ha fast eller avtagbar klädsel. Testa själv! Valmöjligheterna varierar mellan våra serier och du kan alltid kontakta oss eller besöka oss i butik för att höra mer.

Välkommen till din soffdestination

Alla hem och personer är olika. Därför är våra soffor det också. Vårt breda soffutbud skapar valfrihet när det gäller storlek, armstöd, ben, klädsel, färg och pris. Designa en soffa som passar just dig! Ett soffköp hos oss ger dig prisvärd kvalitet och valmöjligheter utöver det vanliga. Idag har vi 75 butiker runtom i landet och över 60 års erfarenhet av att sälja soffor.

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.