Nr 5 | Sov som de bästa

Sov som de bästa

Du är värd det bästa! Det som gäller för elitidrottare gäller även dig. Kost och sömn lägger grunden till ditt välmående. Ät bra mat och aktivera dig så skapar du de bästa förutsättningarna för god sömn. Vi samarbetar med Frida Karlsson och William Poromaa, båda framgångsrika längdskidåkare i svenska landslaget. Att de äter rätt, tränar mycket och sover gott gör att de kan prestera på toppnivå och få ett övertag över sina konkurrenter.

Se reklamfilmen med våra sömnambassadörer!

Man brukar prata om träning, kost och sömn som en triangel. Den ska vara lika lång på alla sidor. Ökar du träningen måste du öka sömn och kost. Minskar du på kost och sömn kommer det att märkas på dina träningsresultat.

Även du kan maximera din prestation och möta varje ny dag full av energi. Piggare, starkare, snabbare och mer effektiv. Sover du bra och tillräckligt många timmar påverkas dina resultat positivt. Din uthållighet och koncentrationsförmåga förbättras. Om du är barn, tonåring eller vuxen spelar ingen roll. Vi behöver alla vila och återhämtning för att kunna bli vårt bästa jag. Det handlar inte bara om att klara skolan, prestera på jobbet eller orka träna. Du ska även orka vara en bra kompis, partner eller förälder.